Marja

Den långa resan.

Längre att gå…

busshallplatsen

Från mitt sovrumsfönster. Så här nära har jag till min busshållplats. Samma sak när jag bodde på Vargvägen, så i över 35 år har jag varit bortskämd med att ha hållplatsen bakom hörnet, vilket har varit bra eftersom jag åker mycket buss.
På onsdag kommer den här hållplatsen att stängas tillfälligt eftersom man breddar Vättarnas Allé och bussen måste ta en annan väg. Vi får gå till nästa hållplats, som ligger utanför Coop. Det tar 7-10 minuter för mig, men de som bor längre ner på gatan, får en bit att gå. Jag antar att arbetet kommer ta några månader, så det är bara att bita ihop och planera så man hinner med bussen. Om några år, när man byggt klart det planerade området Tomtebo Strand, kommer hållplatsen helt att försvinna, för då planerar man en helt ny rutt och bussen kommer inte att gå via Ålidhem. Då får vi nog gå längre ner på gatan… men det kommer att ta minst 10 år innan vi är där och då har jag kanske helt slutat åka buss.

För övrigt har det inte hänt så mycket. Jag tränar knät och försöker gå ut och gå ett par gånger varje dag. Antingen går jag till Coop… eller ner till sjön. En kväll när det var vindstilla kunde jag höra sång och musik från kyrkstugan tvärs över sjön.

nydalasjon12

Synd att jag inte kan ta mig dit just nu. Det är alldeles för långt att gå. Vi brukar ju cykla, men man kan åka bil ända fram och jag fick tips om att ta bussen till ändhållplatsen… men det känns fortfarande för långt att gå därifrån.

För övrigt har jag varit nere på stan… åkt till Rusta på Mariedal och till Ikea. Den här veckan är Stora Noliamässan här i Umeå och jag funderar om jag skall åka dit. Det går en buss ända fram till mässområdet, men sen är det ju väldigt mycket folk och kanske trångt med rollatorn. Kanhända att jag måste stå över den här gången.

Jag har suttit varje dag med min junk journal och har nu bara sex sidor kvar att göra  Jag har bl.a. gjort Layers on Layers (lager på lager),

junkjournal7

Dark and Moody (mörk och nedstämd), där jag fick användning för ett papper jag vunnit i ett lotteri och som varit svårt att hitta något användningsområde för,

junkjournal8

och motsatsen Light and Airy (lätt och luftig), där jag använde bokmärken.

junkjournal9

Jag tycker fortfarande det är trevligt och rogivande och kommer nog fortsätta tills boken är full. Gillar att sitta och bläddra i den. Tittar också på hur de andra gör och lär mig… försöker fortfarande få till den lite ruffigare stilen.

Ha en lugn tisdagsnatt <3

8 kommentarer

 1. Lena

  Källplatsen, som jag föreslog, är inte ändhållplatsen eftersom det byggts en laddstation för elbussarna som heter Lyktvägen. Men det går ju fortfarande åka till kyrkstugan. Be en vän följa med o skjutsa med bilen så bjuder du på fikat. Det finns fortfarande plats att sitta och njuta och bara vara. Det är ju liks miljön vid stugan som är mest livgivande 🙂

  En liten fråga som jag får när jag läser det du skrivit, men jag kan ha jättefel. Försöker din ormhjärna trycka på stressknappen?
  Hur mycket mer planering blir det att passa bussen för du vet ju hur lång tid det tar till Mineralvägen? Tänk samma buss o gå hemifrån en kvart tidigare. Skulle det råka sig så att du kommer med en tidigare buss får du ju bara en stund längre i din favoritpark.

  Varför ska Du skippa Nolia? Där går man väl ändå bara runt o strosar o då passar det ju utmärkt att du gör det med din sambo Red Rebel! Är väl bara första dagarna o köbilder de visar därifrån som kan vara avskräckande.

  Ps. Mina frågor behöver du inte alls svara på för de är bara en reflektion utifrån det jag läser.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Javisst…det har tillkommit en ny ändhållplats…
   Ja, jag stressar nog med busshållplatsen…hatar att missa bussen när jag har en tid att passa, men jag vet nu att det tar 10 minuter för mig att gå till Mineralvägen i min takt. Däremot vet man inte än om bussen kanske kommer fortare dit via den nya vägen. Men det löser sig…

   • Lena

    Jag avskyr också att missa bussen så därför siktar jag in på den innan. Ja, en vet ju aldrig om den jag tänkt åka med inte kommer. Har hänt mig 2 gånger sedan 2007, typ nästan aldrig.
    Nej, omvägen som bussen måste ta tar inte kortare tid än normalvägen.Den ska ju igenom 3 korsningar istället för 1. Du kommer att komma med den buss du vill 🙂
    Kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

     Ja, det har hänt mig två gånger att bussen uteblivit när jag skulle till akvarellmålningen, men det är ju inte hela världen om jag kommer dit lite sent. Däremot tar jag alltid en tidigare buss om jag ex ska ta tåget.
     Det ordnar sig.

 2. Judy

  How nice to have the bus stop so close for all those years. Lovely lake picture! Happy that it brings so much joy to your life. The junk journals are very well done and each page tells a good story. Have a wonderful week and Take Care. Hugs!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! Yes, I’ve been spoiled having the bus stop so close. It will take me 10 minuter to walk to the next stop and they det that the work will be done till October, so I’ll survive.
   Have a nice week! Hugs!

 3. Ditte

  Fint att du kan ta dig ut och kan se dig omkring. Ger bra träning också. Lite trist med busshållplatsen men ändå, i vanliga fall, tämligen överkomligt. Nu blir det ju till att starta i extra god tid. Och att jäkta med rollatorn är ju ingen god idé.
  Så fint du scappat! Och roligt med alla olika varianter på teman.
  Hoppas du kan ta dig till Nolia mässan och kanske är det mindre folk där på förmiddagarna.
  Kram och god bättring

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Klart att det ordnar sig med bussen och jag går faktiskt ganska raskt med rollatorn. Man vänjer sig och när jag var i Stockholm knotade jag inte när jag skulle till tunnelbanan, så allting är relativt.
   Hoppas penicillinet har hjälpt dig!
   Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.