Marja

Den långa resan.

Det börjar bli höst.

hostfarger23

Höstfärgerna börjar komma så smått. Jag är så glad att de sparade lite skog närmast cykelvägen när de röjde för nya Coop, så jag får njuta av de mustiga skogsdofterna när jag går hem från busshållplatsen.

I dag har det regnat och ruskat och jag var bara en snabbis till affären. Just då regnade det inte och egentligen var det ganska skönt ute. Man får tänka på att klä på sig ordentligt, för även om solen skiner, så är det rått och kallt i luften.
Jag får också börja tänka på att tidigarelägga kvällspromenaderna, eftersom det blir mörkt ganska fort på kvällen. Visserligen är sjön vacker i skymningen, men sträckan längs skogsstigen blir lite skrämmande.

sjon12

Det blev ingen surströmming i helgen… vi sköt upp den till nästa helg. I går, lördag, for jag igen till Bondens marknad och tog sedan en tur i Vänortsparken. Börjar bli lördagsrutin nu. Höstfärgerna hade ännu inte kommit till parkens träd och den stora kastanjen var vackert grön och alltid lika förtrollande att ställa sig under..

kastanjen3

I onsdags hade vi första träffen med akvarellgruppen. Det var så trevligt att träffa alla igen. Jag fick ju sluta lite tidigare i våras på grund av knäoperationen, så alla var så nyfikna på hur jag har haft det i sommar.
Vi mjukstartade med en övning som vi gjort förut… då vi drar en tråd med svart akrylfärg över pappret och sedan målar abstrakt. Jag gjorde två målningar i olika färgställningar.

akvarell60

akvarell61

Jag har ju ramat in två stycken jag gjort tidigare eftersom de blev som ett par även om de är gjorda med ett års mellanrum. Ni har sett dem tidigarre, men här kommer de igen.

akvarell62

Ha en lugn måndagsnatt <3

8 kommentarer

 1. Ditte

  Så skönt att du kan njuta av dagarna utomhus och att komma ut en stund varje dag ger ju så mycket och på olika sätt.
  Dina turer både till Vänortsparken och längs sjön ger ju energi.
  Roligt att akvarellmålningen startat och att du kan vara med. Är väldigt förtjust i de två tavlor du ramat in och även i de du nyligen gjorde. De du senats gjorde påminner mig om vackra fjärilar.

  Kram

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Jag försöker verkligen komma mig ut varje dag. Akvarellmålningen är också något jag njuter av.
   Ha en fin vecka i värmen! 🙂
   Kram!

 2. Judy

  Beautiful this time of year in the forest! The birch trees seem to brighten things up. Our leaves are really changing on some trees. The temperature seems to hover around 20C. Lovely paintings! I also thought of butterflies especially with the first painting. Thanks for sharing your photos! Have a wonderful evening. 🙂 Hugs!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! Here the trees are still quite green and the grass is greener than ever, but the temperatures are round zero in the nights and +10-15 C during the day. 🙂
   Have a nice week! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.