Marja

Den långa resan.

Surströmming och höstdagjämning.

surstromming2

I går var det då dags för surströmming igen och det var andra gången den här hösten. På vägen till min kompis pkockade jag några rönnbärsklasar att dekorera bordet med. Jag köper alltid Oskars strömming och den har varit god båda gångerna vi ätit den. Lite snaps hade vi kvar i vår gemensamma lilla flaska, men nu får vi köpa ny till julsillen.

På väg till min kompis hade jag lite tid vid bussbytet vid sjukhuset och gick in i den lilla parken framför patienthotellet Björken. Alla träd och buskar var vackert höströda. Kändes som tanken hade varit att man bara skulle plantera träd och buskar som blir röda om hösten.

hotellbjorken

hotellbjorken2

I parken finns också en underbar liten damm, med nivåer så att vattnet porlar ner i en bäck under en träbro. Runtom finns bänkar och jag kan tänka mig att det är en populär oas under lunchtid på sommaren.

hotellbjorken3

hotellbjorken4

I morgon är det höstdagjämning och man kan verkligen känna i luften att nu är det höst. Jag älskar ju hösten och i dag tog jag en omväg hem från affären via skogsvägen, så jag fick känna den mustiga doften från skogen. Ibland får jag för mig att jag vill kasta mig raklång på magen på marken och borra ansiktet i mossan. Fast sen inser jag att det kanske inte skulle vara så fantastiskt…

Jag har en fullmatad vecka framför mig. Måndag skall jag på information om GDPR med HSB… tisdag skall jag till diabetessköterskan för den årliga kontrollen, fast nu är det nästan två år sen senast, och på kvällen på en föreläsning med Diabetesföreningen… onsdag är det akvarellmålning, torsdag vattengympa, fredag kommer exet på middag och i helgen skall kompisen och jag gå på bio. Efter sommarens alla lugna veckor känns det som att allt kommer på en gång. Höstterminen är ju oftast kompaktare än vårterminen, som dels har fler veckor och dels avlöses av helger och lov.

Ha en lugn måndagsnatt <3

4 kommentarer

 1. Ditte

  Så vackra färger. Ja, redan höstdagjämning! Såg det i almanackan. Just nu känns hösten fjärran här i Spanien. Strålande sol, +31 och sommarblommor som blommar så fint.
  Trevligt att ses och äta surströmming och rönnbären satte verkligen färg på bordet.
  Önskar dig en fin vecka.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Ja, här är hösten ett faktum, men jag har sett och läst på din blogg hur fint ni har det. Till och med lite för varmt. 🙂
   Ha en fin vecka!
   Kram!

 2. Judy

  The food looks delicious! Friends and good food always goes well together. Autumn has certainly arrived. I like the cooler temperatures but seeing the gorgeous colors is the best. Enjoy the season! Have a wonderful week. Hugs!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! Not everyone likes to eat the fermented herring, so that’s why every meal becomes a feast.
   I love autumn with it’s cool air and wonderful colours.:)
   Have a nice week! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.