Marja

Den långa resan.

Veckan gick fort.

akvarell63

Veckan har gått så fort. På akvarellmålningen i onsdags målade vi höstlöv med tekniken negative painting. Jag missuppfattade uppgiften en aning, så jag ska göra en ny målning hemma till nästa gång. Den här är alltså inte helt färdig.

Jag hade ju en fullmatad vecka och allt har gått bra, varit intressant och jag har lärt mig en del och träffat nya människor. På måndag tog jag lite egentid på stan innan informationen jag skulle gå på kl fem. Jag uträttade lite ärenden, gick och åt en jättegod laxsashimi i lugn och ro och sedan var jag på Väven och fikade. Lite lyxigt så där att tillbringa hela dagen på stan i egen takt.

Besöket på Vårdcentralen gick bra. Mina värden är samma som för 1,5 år sedan och alla värden är bra, så diabetessköterskan var nöjd. Däremot har jag fått mer problem med neuropatin i mina fötter. Jag tappar mer och mer känseln och det verkar vara orsaken till att jag är så ostadig när jag går ute och gärna håller mig i rollatorn. Det blir ju inte bättre och jag får kanske räkna med att ha rollatorn till hands i framtiden. I dag skulle jag börja ta magneciumtabletterna igen, men de fastnade i halsen eftersom de inte är dragerade. Får kanske kolla om det finns kapslar. Skall försöka få en tid hos doktorn.

I dag var det Bondens marknad igen och jag köpte det jag brukar köpa och gick sen in i Vänortsparken. Gick två rundor i solskenet och satte mig sen på en bänk och åt en bulle som jag köpt på Hagabröd. Fick sällskap av en närgången geting som till slut, till min fasa, flög in i ena näsborren på mig. Inget farligt hände, men det var lite obehagligt.
I parken fanns det fortfarande blommor, men den lilla bäcken var torrlagd och träden hade blivit vackert höstfärgade. Åh, vad jag älskar den parken.

hostfarger27

hostfarger26

hostfarger30

hostfarger25

I går bjöd jag exet på middag och jag bakade en blåbärspaj till efterrätt. Den blev så himla god. Jag bytte ut hälften av vetemjölet till bovetemjöl och pajen blev så spröd och fick lite nötig smak. Exet skall vara bortrest ett par veckor och jag får gå hem till honom och prova på att cykla på hans träningscykel på den inglasade balkongen på åttonde våningen. På vattengympan känns det bra för knät när vi sitter på de där slangarna och cyklar/simmar, så jag vill testa hur det känns på torra land. Att cykla på vanlig cykel får jag nog vänta med till nästa vår. Snart blir det dags att ta in cykeln i förrådet över vintern.

Nästa vecka blir lugn. Inget inplanerat förutom vattengympan på torsdag. Men jag har lust att gå på bio… ett paket ligger och väntar på ICA Maxi… jag har inte varit på Myrorna på evigheter…borde fara till Rusta och köpa ljusslinga till balkongen, det är så mörkt där ute… ja, jag får nog tiden att gå.

Ha en lugn söndagsnatt <3

6 kommentarer

 1. Ditte

  Låter som en väldigt bra och omväxlande vecka. Och med gott om tid för det du hade planerat. Förstår att du gärna slår dig ner i Vänortsparken. Har aldrig varit där men den ser så vacker ut.
  Tycker tavlan du målat är jättefin. Du kan då verkligen få till det.
  Även om kommande vecka nu känns ganska öppen så kommer du säkert att hitta trevligheter att fylla den med.
  Och väldigt roligt att även besöket på VC blev bra.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Jag njuter verkligen av att gå runt i Vänortsparken.
   Ha en skön vecka!
   Kram!

 2. Judy

  The colorful painting is lovely even if it’s not finished. Glad to hear your health is better but the feet are a concern. Love the fall pictures in your park! 🙂 Blueberry pie sounds delicious. Pie has been on my mind as we approach Thanksgiving in two weeks. Have a wonderful week. Take Care! Hugs!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! Blueberry pie with custard cream is my ex husband’s favourite dessert.
   Take care and have a nice week!
   Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.