Marja

Den långa resan.

Guldgula träd.

mingata12

Hösten fortskrider och björkarna blir mer och mer gula. Så här såg min gata ut för ett par dagar sedan när solen tittade fram en kort stund. I mina kvarter är den förhärskande höstfärgen gyllengul. Så fint.

hostfarger31

På väg från busshållplatsen finns det en helgul björk som lyses upp av gatlyktan så fint i mörkret. Snart tror jag att bussen börjar fara sin vanliga rutt och vi får tillbaka hållplatsen utanför huset. Det kommer nog bli skönt för busschaufförerna med, för senast i förgår såg jag en buss som åkt fel och kom susande nedför gatan.

I kväll var det vattengympa igen. Jag känner alltid en sån tacksamhet när jag är i det varma vattnet över att jag har möjlighet att gå på terapibadet. Det är så mycket som dras in överallt, så man får vara glad över alla möligheter att göra något för sin hälsa. Mitt knä mår bra av rörelserna i vattnet… jag har haft ovanligt mycket nervsmärta i hela benet den senaste veckan, plus att ischiasnerven spökat igen, men jag biter ihop och hoppas att det ger sig…

I går städade jag upp på balkongen, kastade mina blommor och monterade upp en ljusslinga på balkongräcket, så nu är det inte helt kolmörkt när jag tittar ut genom köksfönstret.
På kvällen var det akvarellmålning och vi målade med gamla kontokort. Det har vi gjort förut och det är så roligt. Några klickar av tubfärger, mycket vatten och så föser man allt runt med plastkorten. Alla var så inspirerade och vi jobbade på… jag hann med tre målningar.

akvarell64

akvarell66

akvarell65

Det blir vad det blir och det är oftast hur vattnet rinner som bestämmer ’motivet’. Jag hade inga planer, annat än att jag ville variera färger. Man kan inte heller räkna ut hur färgerna blandar sig. Jag har haft fyra olika färger till varje målning.

Filmen vi såg i lördags på Folkets Bio var riktigt bra… And Then We Danced heter den. En vacker film med mycket georgisk dans, ett känsligt tema och en slutscen som grabbade tag i bröstet på mig så jag började helt oväntat gråta. Efteråt gick min kompis, hennes dotter och jag och fikade och pratade om den. När jag kom hem och satt och zappade på måfå på TV:n hamnade jag i filmen Call Me By Your Name med samma tema, men med ett helt annat slut. Kändes lite konstigt hur lika de två filmerna var.
I helgen tänkte jag se Downton Abbey… är ju en stor fan av den serien. Har tittat på repriserna hela sommaren.

Ha en trevlig helg <3

6 kommentarer

 1. Ditte

  Visst är det en vacker tid nu. Och härligt att du ännu har kvar löven på träden som lyser upp så fint. Förstår att du njuter av vatten gympan och att den är bra för hela kroppen.
  Detta att måla med hjälp av gamla kontokort ser väldigt spännande ut och intressanta motiv som ma inte kan styra över. Tycker du fick till det väldigt fint.

  Filmen ni såg känner jag inte till men förstår att den var givande på många sätt. Serien Down town Abbey har jag inte sett på tv men visst har jag läst och hört talas om den och vet att den blivit film. Spännande att höra vad du tycker.
  Kram och trevlig helg.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Filmen vi såg är faktiskt det svenska bidraget till Oscarsgalan. Regissören är svensk…
   Ha en fin helg!
   Kram!

 2. Judy

  Very beautiful yellow birches! Nice paintings! 🙂 Haven’t watched the Downton Abbey series yet. You have had an eventful time. Take Care. Have a wonderful weekend. Hugs! Judy

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! Yes, I have had a lot of fun events lately. 🙂
   Have a nice weekend! Hugs!

 3. Lena

  Ifall du är intresserad och inte har något för dig 🙂

  OKT23
  Öppet möte på Tomtebo
  Offentlig · Värd: Tomtebo-Innertavle Socialdemokratiska förening

  Onsdag 23 oktober 2019 kl. 18:30–21:30
  Nästa vecka
  Sjöfruskolan 4, ingång 4 från skolgården, Stråkvägen 6
  Allt fler personer och familjer flyttar till Tomtebo i takt med att nya bostäder tillkommer. De närmaste åren planeras även vår stadsdel att utökas ytterligare genom utbyggnad av Tomtebo Strand och Tomtebogård.

  Vi vill därför bjuda in alla boende i området till ett diskussionssmöte för framtidens utveckling av Tomtebo. I mötet deltar Moa Brydsten, ordförande i grund- och förskolenämnden, och Mikael Berglund, ordförande i byggnadsnämnden. De kommer berätta för oss om kommande byggnationer på Tomtebo och planeringen av förskola och skola i området.

  Syftet med mötet är att låta dessa förtroendevalda presentera de preliminära planerna för vår stadsdel samt öppna en dialog kring vad vi saknar på Tomtebo. Vi i den lokala S-föreningen vet att många bekymrar sig över trafik och skolplatser. Mötet är öppet för alla och föreningen bjuder på kaffe.

  I mötet medverkar:
  – Moa Brydsten, ordförande i grund- och förskolenämnden.
  – Mikael Berglund, ordförande i byggnadsnämnden.

  Varmt välkomna!

  Tomtebo-Innertavle Socialdemokratiska Förening.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Lena för info. Låter intressant… men har tyvärr akvarellmålning den kvällen.
   Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.