Marja

Den långa resan.

Lövregn.

hostbild

Det blåste inte i dag, men ändå var det en sån dag när träden släppte sina blad och minsta lilla bris förorsakade ett lövregn. Har ni någonsin stått under ett träd som ljudlöst släpper sina löv till marken. Det är en magisk känsla. I dag kröp jag in under två björkar och en lönn för att uppleva det. En och annan förbipasserande undrade kanske vad jag höll på med…

Jag är inne i en låg period. Egentligen gillar jag hösten, men årstidsväxlingen påverkar i alla fall. I förgår tog jag en lång promenad vid sjön och gick ända till sydspetsen. Tänkte att hade det varit sommar, hade jag klarat av att gå ända till Kyrkstugan. Nu var det lite ruggigt, men ändå skönt. Ingen njutning att sätta sig i utsiktsstolen, dock.

nydalasjon14

Det var lite knaggligt att gå med rollatorn på stigarna, så jag gick upp mellan husen och tog Vättarnas Allé hem. (Jag har förresten inte sett någon annan med rollator nere vid sjön på hela sommaren.) Nu är arbetet med gatan längs hela  Vättarnas Allé färdigt … återstår lite arbete runt Nornaplatsen och busshållplatsen där, men snart släpps nog busstrafiken på igen. Egentligen har jag inget emot att gå till hållplatsen längre bort… det blir en skön promenad både dit och hem.

I dag for jag till Ålidhem och handlade lite mat på Lidl. Jag är just nu less på min nya Coop, för det är så mycket som strular. Extrapriser läggs inte in i kassorna och varor med extrapriser, ex frysta portionsbitar av lax, ligger bredvid likadan vara med annat märke till ordinarie pris. Väldigt lätt att de olika märkena blandas ihop och ibland kan det vara en skillnad i pris på 20 kronor. När jag bryskt påpekat detta får jag veta att de har för lite plats i frysarna. ’Det handlar om hur man organiserar sina varor’, sa jag då. Personalen är trevliga och hjälpsamma, men det verkar som det inte finns någon person som har överblick över helheten. Jag har hört andra  kunder klaga när det blir fel i kassan… i synnerhet när det blir fel i exponeringen av varorna.

På Lidl hade de nergi eller kiwibär. Jag har inte ätit dem förut… de smakar som krusbär. Riktigt goda som efterrätt.

kiwibar

I går var jag på eftermiddagsbio, alldeles ensam. Jag tog en heldag på stan… gick i affärer, åt en sen lunch och gick sen och såg Downton Abbey. Tog en fika i Filmstadens foajé innan, så jag skulle orka sitta i 2 timmar och 2 minuter.
Filmen var välgjord och ganska rolig, men jag tror att man skall ha sett serien innan för att känna till alla karaktärerna. Min räddning i sommar har varit repriserna av serien på TV och jag är ju ett stort fan av serien, så jag njöt av filmen och så där väldigt mycket kostymdrama tycker jag inte att det var, som några har påstått.

Ha en lugn onsdagsnatt <3

4 kommentarer

 1. Ditte

  Så skönt att du kan ta dina promenader ner till sjön och där är det extra fint att ta del av årstidernas växlingar. Vilken trevlig heldag du fick på stan och även att se Down Town Abbey. Jag har inte följt serien så jag vet bara ytterst lite. Roligt att du var nöjd med besöket.
  Kram

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Det är alltid skönt att promenera runt sjön, men man måste klä på sig ordentligt. 🙂
   Ha en skön torsdag!
   Kram!

 2. Judy

  Pretty pictures! 🙂 I will have to try the birch tree experience. That’s quite a walk you did at the lake and hope you didn’t overdo. The kiwi berries look tasty. I googled them and once again learned something new. As children my siblings and I enjoyed wild gooseberries that grew close to our home. Happy to hear you enjoyed the movie. I will have to watch the series as it gets great reviews. Have a wonderful week. Hugs!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! I can walk far and fast now, but must have my walker because I’m very unsteady. It’s okay for me…I’m so used to it.
   Have a nice week! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.