Marja

Den långa resan.

Nu är det varmt hemma.

mingata13

Så här drömmigt vackert var det på min gata en dag i förra veckan. Men nu är snön borta och det har regnat i dag. Så trist, för jag trodde faktiskt att snön äntligen skulle stanna kvar.

I går fick vi äntligen lite mer värme i lägenheterna. Nu har jag 21 grader och det räcker bra för att jag kan slappna av. Tänk vad en enda grad kan göra. Men det var ingen lätt process att få till det. Jag ringde vaktmästaren… han svarade inte. Jag lämnade ett meddelande… han ringde inte tillbaka. Till slut ringde jag Felanmälan och gjorde en anmälan om värmen och bad dem notera att jag ville vaktmästaren skulle ringa mig. Det dröjde några dagar, men i går ringde han och berättade att han legat två veckor i lunginflammation och ingen hade brytt sig om de felanmälningar som kommit in. Jag blir så less på sån där byråkrati och jag tycker det är skandal att inte växeln visste att han var sjukskriven. Nåväl, han fixade värmen och var väldigt trevlig.
Allting är så krångligt för den lilla människan nu för tiden. Jag skulle boka tid hos min doktor här om dagen. Ringer vårdcentralen på morgonen och får höra att de ringer upp kl 14.00. Sen blir jag utfrågad och får boka en telefontid då min doktor skall ringa upp mig. Det blir om en vecka. Doktorn ringer upp och jag får en tid om två veckor. Om jag nu inte orkar vänta och går till primärvårdsmottagningen på akuttid, blir jag ifrågasatt och ev utskälld. Det kan ju inte vara ett effektivt system. Jag vill ju träffa ’min’ doktor och får då finna mig i att vänta och stå ut med eventuella problem.

Tandläkaren svarar alltid i telefon, men han har ju en privatmottagning, så han är beroende av sina kunder. Jag skulle ju påbörja min behandling i veckan, men var tvungen att ringa återbud… hade inte sovit på natten på grund av magont och hjärtklappning. Jag visste vad han skulle göra och kände att jag inte skulle klara av det. Tyvärr är han väldigt upptagen, så nu fick  jag vänta två veckor med en trasig tand på en ny tid.

I morgon tänkte jag ta mig till Vårdcentralen för en influensaspruta. Det brukar ta tid. Sen är det akvarellmålning på kvällen och det ser jag fram emot. På fredag ska min kompis komma till mig och jag har lovat baka pizza. Jag köper färdig surdeg och kokar egen tomatsås. Fyllning blir mozzarella, tomater och massor med riven ost. Parmesanskinka och ruccola på och en spetskålsallad till. I efterrätt blir det fruktsallad med vaniljkesella vispad med lite grädde.

Nästa vecka ska jag åka hem till min scrappkompis och sitta och pyssla en hel dag. Det blir julkort, paketetiketter och bokmärken till en början. Sen blir det tandläkaren, akvarellmålning, vattengympa och finskt julbord på Finska Klubben med exet. Fulltecknat alltså och mestadels bara trevligheter.

Ha en lugn onsdagsnatt <3

6 kommentarer

 1. Judy

  Glad to hear you are nice and warm. Homemade pizza is the best. The pizza dough for us is white flour for my husband and the other is whole wheat flour for myself. He likes ham and pineapple but i prefer mushrooms and black olives. We also like lots of grated marble cheese. Have fun Christmas crafting! 🙂 Would you let us see some more of your paintings? The Finnish Christmas table sound interesting. Enjoy the evening and take care. Hugs!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! Yes, pizza can be varied in numerous ways.
   I will show my latest painting next time.:)
   Have a nice weekend! Hugs!

 2. Ditte

  Skönt att du fått lite varmare. Men visst är det märkligt att ingen viste att vaktmästaren var sjuk- Och i två veckor. Ja, detta med läkartider är ett stort frågetecken. Men det är klart att du vill träffa ”din” läkare.
  Låter som det är mycket trevligt som händer och det brukar ju pigga upp. Önskar dig fina dagar.
  Kram

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Det blev så mycket sämre sen HSB Umeå gick upp i HSB Norr och växeln finns i Luleå. Som tur är finns kontoret i Umeå kvar och jag brukar gå dit med mina ärenden. 🙂
   Ha en fin helg!
   Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.