Marja

Den långa resan.

Går vilse i mörkret.

julstamning

Stilla natt. Det är mörkt nu och jag har små ljusslingor överallt här hemma. Jag sover dåligt och måste ibland gå upp och tassa omkring eller sitta och lyssna på musik och då är det mysigt med lite ljus. Utomhus har jag svårt att orientera mig i mörkret. I dag var jag på ICA Maxi och när jag kom ut hittade jag först inte till busskuren. Jag var helt övertygad om att de hade flyttat på den… men den fanns ju där den skulle vara.

Det är ljust en mycket kort stund varje dag och i dag hann jag precis i tid till solnedgången på andra sidan älven vid Strömpilen kl 13.30

solnedgang6

Snart blir det ljusare. Den 22 december infaller vintersolståndet och sedan blir dagarna sakta men säkert längre.

Jag for till ICA Maxi för att köpa finska lådor, morot-, kålrot- och leverlåda. Jag hade ring och kollat att de skulle få in sin andra beställning i dag. Jag blev lite besviken, för det var inte Saarioinens lådor, utan ett annat märke jag inte kände till och dessutom i större förpackningar. Köpte två leverlådor som jag har kastat in i frysen tills Johanna kommer, men bestämde att jag skulle göra morots- och kålrotslådan själv. I morgon kommer jag att häcka framför TV:n med Nobelfestligheterna, så då kan jag likaväl baka ett par lådor i ugnen. De ska ju vara inne länge.
Jag köpte en bit fin lutfisk, lite såser och annat gott. I går köpte jag en hel sida färsk lax, som nu ligger och gravas i kylskåpet. Jag älskar att planera julmaten… baka är jag däremot sämre på. Brukar göra en mjuk pepparkaka och köpa lite goda småkakor på konditoriet.

Sitter och pular med julkort. De som skall utanför Sveriges gränser borde skickas nu. 21 kronor kostar det att skicka ett julkort utomlands och jag brukar skicka några till Finland. Jag gör inte så många själv numera. De här ska pimpas lite innan de är helt färdiga.

julkort

Jag skall också dekorera några påsar, som jag brukar fylla med fina hygienartiklar, smink m.m. Ronja brukar få hårvård och Johanna kroppsvård…  Sen brukar jag sno ihop några fina etiketter till julklapparna och bokmärken till böcker jag ger bort. Jag sitter och pysslar medan jag tittar på TV.

På onsdag skall jag till tandläkaren. Hoppas att jag blir färdig då.

Ha en lugn tisdagsnatt <3

5 kommentarer

 1. Judy

  Nice painting of the bell. Lovely river view. You are well prepared with the Christmas food. The cards are beautiful and always decorated so special. Have a wonderful evening. Hugs!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! Tonight I have baked the carrot and swede casserolles in the oven. I like preparing Christmas food and if I celebrate Christmas somewhere else I bring the food with me. 🙂
   Have a nice week! Hugs!

 2. Ditte

  Trist att lådorna var av nytt märke och större. Men mycket förändras ju…Hoppas de smakar bra ändå.
  Och lika bra att handla lite eftersom. Vi blir inte hemma i jul så det blir bara en Jansson, lite skinka och köttbullar och lite god lax från Hötorgshallen. Detta smakar vi på innan vi reser den 22/12. Sen är vi hemma igen den 26/12 och då är julen i princip slut.
  Jag satt också bänkad vid teven igår vid Nobelfestligheterna. Mindes med glädje de två fester jag har varit med på.
  Länge sen men ändå ett så roligt minne.
  Så fina påsar du får till. Och roligt att fylla dem och ge bort dem-
  Hoppas besöket hos tandis gick bra.
  Kram

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Besöket hos tandläkaren gick bra. Bryggan är på plats och på måndag ska jag tillbaka för ev justeringar. Måste vara ett minne för livet att vara med på Nobelfestligheterna. Jag tyckte väldigt mycket om underhållningen i år.
   Ha ett fint slut på veckan!
   Kram!
   .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.