Marja

Den långa resan.

Blötsnö och halka.

anglaparad

Önskar en trevlig Luciadag med min kära gamla änglaparad, som kommer fram varje jul. Snart är det jul och den fina vita snön har försvunnit igen. Vaknade i onsdags till regn på fönsterrutorna och stormvindar. Hade varit uppe ett varv på natten och då hade alla fönster drevat igen av blötsnön.

vader

Det var glashalt ute och jag skulle till tandläkaren. Som tur är har jag en bra vadderad regnrock och så tog jag broddarna under skorna, så det gick ganska bra.
Hos tandläkaren var det karusellåkning igen. Han satte bryggan på plats, men den blev inte bra. Alldeles för hög och han fick inte till den. Jag ska tillbaka dit på måndag och justera igen efter att jag känt efter några dagar. Det kan ju också handla om att vänja sig, men jag är skeptisk… och så less på att det alltid ska strula.

På kvällen tittade jag på Nobelprisutdelningen och banketten, samtidigt som jag gjorde morots- och kålrotslådor.

julmat

Det är små formar och nu ligger de i frysen för att tas fram en och en.

I dag var jag en tur på stan och lade alla mina julkort i brevlådan. Sen hade jag några ärenden att uträtta. Gick till ICA Gourmet och köpte bl.a. blodappelsiner från Italien. Fanns inte en strimma rött i dem och jag kände mig lite lurad. Har kanske inte varit några frostnätter på Sicilien än.

Min röda amaryllis har blommat ut och nu är det dags för den vita. Har sett att tulpanerna redan börjat komma. Funderar på att köpa röda tulpaner till jul… eller snittamaryllis. Tycker det röda lyser upp så fint. Men den vita är ju också vacker.

amaryllis6

I morgon ska jag hälsa på min kompis och äta med henne.

Ha en lugn lördagsnatt <3

4 kommentarer

 1. Ditte

  Trist att snön försvann igen men än tristare att det ska krångla så hos din tandläkare. Ont gör det och besvärligt är det. Hoppas det blir någon ordning på det.
  Perfekt med de små lådorna och att kunna ta det du behöver.
  Regn och blåst i huvudstaden idag. Allmänt trist. Men hit kommer barnbarn och döttrar idag för ”pyssel”.
  Önskar dig en fin helg.
  Kram

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Regn och rusk här med. Tog på mig ordentligt men blev ändå frusen på väg till kompisen och hade svårt att få upp värmen sen. Så kul att pyssla med barnbarnen!
   Ha en fin söndag!
   Kram!

 2. Judy

  Happy St. Lucia Day Marja! Good pictures. 🙂 Amaryllis plants are lovely no matter the color. It’s been years since I had one and the color was a coral orange. Have a nice dinner with your friend. Enjoy the rest of your weekend. Hugs!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! I had a good time with my friend. We had salmon with lemon sauce and it was delicious.
   Have a nice Sunday! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.