Marja

Den långa resan.

Sista tandläkarbesöket.

tandlakarstol

En hundra år gammal plyschklädd tandläkarstol och en fotdriven borr. Hu, jag ryser! Medicinhistoriska museet Västerbotten har fått flytta in i nya lokaler på sjukhuset och jag tittade in som hastigast när jag gick förbi. Huset där de var förut har rivits, men nu har de en fin plats mellan biblioteket Alva kultur och apoteket och mitt emot hjälpmedelsshoppen. Dessutom har de öppet varje dag och kommer att nå många fler än förut. Förutom den sedvanliga utställningen och informationen, finns det också hörlurar, så man kan lyssna på korta berättelser.

I måndags var jag sista gången hos tandläkaren. Han justerade bryggan, som nu är ganska bra. Jag tror jag måste vänja mig vid den. Sen ville han fixa till en framtand, bara av estetiska skäl, och nu är han nöjd med mitt leende. Nu återstår den andra delen hos tandhygienisten, den jag inte orkade med förra gången.

Nu ska jag ta tag i min yrsel och hjärtklappning. Var hos doktorn för ett par veckor sedan och vi tog en massa prover… det visade sig att jag hade lätt förhöjt kalium, så det blir nya prover efter trettondagen. Jag misstänker min blodtrycksmedicin eller knäoperationen.

Vädret är då för bedrövligt. Varannan dag blötsnö, varannan dag regn. I måndags gick jag genom Vänortsparken på hemvägen från tandläkaren och den fina lummiga sommarparken är nu spöklik och mörk. Fast det är ju också fint på sitt sätt. Jag gillar de gamla pilträden.

vanortsparken23

I går hade vi sista vattengympan för terminen. Vi hade en vikarie, samma fina tjej som förra gången. Hon är handbollsspelare och är lång och stark. Hon påminde mycket om Ronja och min längtan efter henne blev plötsligt så stark att jag nästan började gråta. Men snart kommer hon. I morgon ska jag ringa och kolla läget.

I morgon ska jag också städa och plocka undan alla mina pysselgrejer. Efter julkorten har jag suttit och gjort etiketter till julklapparna. I år hade jag inget tema, utan de spretar i alla olika stilar. Här är några exempel.

julpyssel

Sen har jag hängt upp min julvimpel på utsidan av dörren. Den hänger rakt, men jag fick fota snett för att få plats med den. Egentligen är den ganska liten. Hade tänkt göra en ny med större bokstäver, men det får väl bli nästa jul.

julpyssel2

Ha en lugn lördagsnatt <3

6 kommentarer

 1. Caanita

  Jag ryckte till när jag började läsa din blogg idag. Du skrev att det fanns en fotdriven borr!!! och när jag läste vidare om hörlurarna kom den hemska tanken att det hördes ljud från borren i lurarna!!! Så var det inte och tur är väl det.
  En God Jul och ett Gott Nytt blogg År önskar jag dig!

 2. Ditte

  Så skönt att det fungerat bra med tandläkarbesöket och säkert är det så att det tar ett tag innan du vänjer dig.
  Ja, vädret är trist. Här är det som en tung grå filt ligger över stan- Så fina etiketter du tillverkat. Fantastiskt att du får till detta.
  Och att du nu längtar efter Ronja förstår jag och nu är det inte många dagar kvar.
  Önskar dig en fin helg.
  Varm kram

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   I dag har det regnat hela dagen och jag har varit inne och städat.
   Ha en fin helg!
   Kram!

 3. Terttu Haapanen

  Hei Marja! Minä olen saanut ”uudet hampaat” inplantat syksyn aikana. Viime aikoina olen voinut huonosti, kun verenpainelääkkeestä tuli voimakkaita sivuvaikutuksia. Nyt ollaan kokeilemassa uusia lääkkeitä. Oikein Hyvää Joulun aikaa ja Hyvää Uutta Vuotta sinulle! Halaus Terttu

 4. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

  Kiitos Terttu ja Hyvää Joulun jatkoa ja HyvääUuutta Vuotta sinullekin! Verenpainelääkkeitä on monenlaisia ja melkein kaikki antavat sivuvaikutteita. Losartan on se lääke jonka minä siedän parhaiten, ja nyt lisättiin joku toinen josta minä en lainkaakn pidä. Toivottavasti löydät jonkun lääkkeen joka sopii sinulle. 🙂
  Halaus!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.