Marja

Den långa resan.

Lever långsamt och sover mycket.

ronja17

Jag har problem med att skicka bilder från min mobiltelefon, men här har ni en till som gillar att krama träd. Finaste Ronja, med lånade vantar som min mamma har stickat. De är så varma eftersom mönstret ger dubbelt garn. I ett svagt ögonblick lovade jag flickorna att de nästa jul ska få både hemstickade sockar och vantar. Har blivit så sugen på att sticka nämligen.

Flickorna for hem i lördags… alla tågbiljetter var slutsålda, så de fick åka Y- buss Umeå-Stockholm och det hade gått bra det med. Det tar 10 timmar, med en 45 minuters paus för mat. Jag var mest nervös för att det var så halt, men jag antar att de stora vägarna är bara.

På fredagen var vi på Bildmuseet, som hade flera intressanta utställningar. Sen ringde vi efter exet/pappan/morfar och han kom och åt pizza med oss.
När flickorna åkt kände jag mig verkligen trött efter två intensiva, underbara veckor. Ronja var ju här i två veckor och Johanna i en. Jag har levt väldigt långsamt och sovit mycket. I dag kammade jag mig, for ner på stan och trodde det var onsdag. Så dagavill kan man bli efter alla helger.

I söndags gick jag ner till sjön igen med gåstavarna, men jag kunde inte gå ända ner. Stigen var glashal och snön vid sidorna hård och gropig, så jag vågade inte riskera att slinta omkull. Gick längs vägarna där det var sandat i stället.

I morgon ska jag fara till Hälsocentralen och lämna nya blodprover. Hade ju  lite för högt kalium senast. Jag bokade tid på nätet, men vet inte om jag ska vara fastande eller inte. Låter bli att äta frukost, för säkerhets skull.

Ha en lugn onsdagsnatt <3

4 kommentarer

 1. Ditte

  Så fin tid ni haft tillsammans! Härligt! Och skönt att just ha tid. Gott om tid. Roligt också att del upplevelser och vardagen med sina nära och kära.
  Önskar dig nu en fortsatt fin vecka. Men jag förstår att det blir tomt.
  Kram

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Ja, det har varit så underbart att ha Johanna och Ronja här. Det fungerar bra i min lilla tvåa och visst blir det tomt och tyst när de far. Nu hoppas jag att jag kommer iväg till Karlstad och Stockholm i vår. 🙂
   Ha en fin torsdag!
   Kram!

 2. Judy

  Beautiful picture of your tree hugging granddaughter! Time was well spent with the family but can make a person tired. About the only thing I knit is dishcloths but love to crochet. Have you had much snow? Last night we had about 8cm of new snow and are expecting more as it’s really coming down. The lake must be lovely. Glad that you are taking it easy well out in the snow. Hope the blood tests are good. Take Care! Have a wonderful evening. Hugs! Judy

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! We have had such a weird Winter this year. We’ve got snow 3-4 times which has melted away immediately. Just now it’s raining and the roads and streets are so icy. They try to put sand on the ice, but at night the wet surface freezes and produces more ice. Today I had ice pigs on my heels and the walker to lean on.
   Have a great week! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.