Marja

Den långa resan.

Tulpaner, tulpaner.

Veckans tulpaner är väldigt speciella. De såg ut som små rosor och nu har de öppnat sig och jag får en känsla av att de vill sträcka sig fram och säga något åt mig. Jag pratar med mina tulpaner när jag byter vatten varje morgon och ibland sjunger / nynnar jag för dem, men de här vill antagligen ha mer. Jag köpte dem på Ikea och fick faktiskt två buketter för priset av en, så jag har en liten bukett på fönsterbrädan i köket också. De har den vanliga tulpanfomen, och är vackra att vila blicken på när jag sitter vid bordet.

Först hade jag båda buketterna i samma vas. Gillade mixen av formerna, men kom på att de inte trivdes med varandra.

Vintern regnade bort igen och så det har regnat. En natt ösregnade det hela natten och jag var säker på att all snö skulle försvinna, men lite blev kvar. Vår gård var som en isbana och väldigt svår att gå över, eftersom den sluttar lite. Vaktmästarn sandar, men sanden regnar bort. Jag klarade mig bra med broddar under hälarna och, som jag upptäckte senare, bromsarna påslagna på rollatorn. Det gick inte fort med andra ord.

Den här veckan har jag haft mycket föreningsarbete… protokollskrivande och andrahandsupplåtelser, fakturor och nya rutiner. Skrivaren har krånglat, men jag bytte alla färgkassetter och fixade och trixade och fick till den. Jag är ju så envis och faktiskt ganska teknisk när det gäller.

I går var det akvarellmålning. Vi är en stor grupp nu och det är trevligt. Nu är det tre veckor till nästa gång och vi fick hemläxor att måla. Det jag målade i går är jag inte alls nöjd med… ska göra en ny målning hemma och hoppas kunna visa något så småningom.

I kväll var det vattengympa och av någon anledning hade jag ingen balans. När vi skulle springa baklänges, for jag alldeles för långt och hamnade på djupt vatten och kunde inte stanna. ’Hjälp, jag drunknar”, sa jag och då sträckte den som stod närmast ut sin hand och drog in mig. En sån fin gest. Hon kunde ju bara ha trott att jag skämtade. Jag kan ju simma. Vattengympan är i reumatikerföreningens regi, så vi har ju alla våra svårigheter och får ibland hjälpa varandra.

I morgon ska jag gå och hämta ut ett paket och gå och handla. Längtar faktiskt ner till sjön, men just nu är det svårt att ta sig ner dit genom skogen. Ska kanske klura ut en annan väg i helgen.

Ha en skön helg<3

 

 

 

6 kommentarer

 1. Ditte

  Vilken trevlig och omväxlande vecka men många olika aktiviteter.
  Och tulpanerna! Så fina! Säkert bra att du delade på dem. Nu kan du ju njuta av dem från ett par olika platser i lägenheten.
  Önskar dig nu en fin helg och en trevlig kväll.
  Kram

 2. Judy

  Such beautiful tulips! Glad that you had a little snow left. You need ice skates for the yard. Winter doesn’t want to slow down over here. The temperatures are still very cold in our valley. Hope you can get to the lake soon. Monday is Family Day in our province so the working people will have a long weekend. Have a wonderful weekend! Hugs!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! Later on we got some sand on the icy yard. Then it started raining and raining and now we have very little snow and ice left. You sure have had real winter. 🙂
   Have a nice week! Hugs!

 3. Johanna

  Vilka fantastiska tulpaner! Är det någon typ av piontulpan?
  Det lät härligt med en produktiv vecka, kul med akvarellmålning!

  Hoppas att helgen blev minst lika bra som du hoppats på.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Johanna! Helgen blev lugn och fin, men jag gick aldrig ner till sjön… kanske för att det ösregnade nästan hela tiden.
   Jag har ingen aning vad för slags tulpaner det är. Köpte dem faktiskt på Ikea av alla ställen och den andra buketten jag köpte var ju helt ’normala’. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.