Marja

Den långa resan.

Gråmulet

En hel vecka har gått och vi har för det mesta haft gråväder. Disigt och blött, men dock med en och annan solig dag emellan. Lite varannandagsväder.

Jag har mått bra. Justeringen av medicinerna verkade passa mig bra… blodtrycket ligger bra (mäter varje dag) och hjärtat är lugnt. Jag sover bättre och försöker sköta mig. I veckan har det varit akvarellmålning, vattengympa, biblioteksbesök och en runda på stan. På fredag var jag hemma hos exet och bakade och lagade mat. Han har på gamla dar blivit intresserad av matlagning och ville jag skulle hjälpa honom. Jag googlade fram ett enkelt recept på frallor med havregryn och bovetemjöl och bakpulver i stället för jäst. Det var bara att röra ihop ingredienserna och forma frallorna på bakplåten. Han gjorde dem själv och de blev väldigt goda. Sen fick han göra soppa med butternutpumpa, morot, purjolök, potatis, stjälkselleri och röda linser. Vi kryddade buljongen med ingefära och citronpeppar och soppan blev så lyckat god.

I en kökslåda hittade jag vår första kaffepanna, som vi bryggde kaffet i. En röd emaljkanna från Arabia. Vi hade den i huset i Finland.

Min reaktion när jag hittade den gjorde att jag fick ta med mig den hem. Så mycket nostalgi från, som det känns, ett annat liv för länge sedan.

I dag var jag på min Coop och där gapade vissa hyllor tomma. Pasta fanns inte ett enda paket kvar, toapapper och hushållspapper fanns inte,,, inte heller en enda flaska handtvål. Vad är det med folk? Jag vet inte hur man ska tänka i dessa coronavirustider, annat än att iaktta god handhygien, men jag har inte tänkt mig att varor ska ta slut så där tvärt. Toalettpapper produceras i Sverige och produktionen är i full gång. Ja, tiden får utvisa… jag kanske har fel. Men visst är det lite skrämmande med den snabba smittspridningen av coronaviruset och de många dödsfallen.

Ha en bra vecka <3

4 kommentarer

 1. Ditte

  Visst är det illavarslande med smittan som sprider sig. Men jag tycker även att människors rädsla och panikartade inköp är oroande. Det är ju inte så att toapapper botar eller hjälper till direkt om man blir smittad. Inte pasta, ris eller andra varor heller. Folk tycks tro det med tanke på att hyllor gapar helt tomma.
  Så skönt att du mår bättre och kunnat ”leva som vanligt”.
  Kan tänka mig att det var fint att du fick med dig kaffepannan hem. Många minnen bär den säkert med sig.
  Önskar dig nu en bra vecka.
  Kram

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Ja, så konstigt med detta hamstrande. Jag tänker att jag kan alltid beställa varor från ICA Maxi online ifall jag inte kan gå hemifrån. Egentligen borde jag ju stanna hemma nu eftersom jag är över 70 år, men det känns lite tokigt eftersom vi har så få fall med smittade här uppe. Värre är det i Stockholm…
   Sköt om er och var försiktiga! Kram! <3

 2. Judy

  I was getting worried as you hadn’t posted for awhile. So happy to hear your health is much better. The activities sure keep you busy. I like hearing about the foods you prepare. What are you painting? Lovely coffee pot! The city stores here are coping with empty shelves but our closest food shopping place is 15 minutes down the highway and it’s supply is good as usual. Today all the schools in our province are closed for at least 2 weeks. Temperatures were very cold again but spring may be at the door with single digits this week that could be in the pluses. The sun shines here most days so we can’t complain. Take Care and Stay Safe. Have a wonderful week. Hugs!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! The schools are not closed here yet, but they keep sending home children who happen to sneeze or have the slightest signs of a cold. I still take the bus, but avoid crowded places and events.
   Take care and be well! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.