Marja

Den långa resan.

Glad Påsk! Iloista Pääsiäistä!

Trevlig Påsk till er alla! Jag har tagit fram några akvareller med påskmotiv, men har för övrigt inte pyntat så mycket. Tazetterna jag köpte har redan hunnit blomma ut, men i morse fick jag nya blommor. Mina granntjejer skickade ett mail att de åkt bort över helgen och hängt tulpaner de inte ville kasta på min dörr. Så fint av dem. Jag fick en bukett med 20 vackra röda tulpaner… och jag som saknat tulpaner. Det bor ju mest ungdomar i huset och några av dem har frågat om jag behöver hjälp med ex. mat nu när jag sitter hemma isolerad.

Ja, vi är många som sitter ensamma och inte kan träffa barn och barnbarn i påsk. Jag pratade med min kompis över en timme i telefon och skämtade och sa att vi får träffas till sommaren. Kanske blir det så. Jag har ju slutat åka buss och det är lite för långt att gå till henne. Däremot ville exet ta en långpromenad i morgon och komma för en utefika med avstånd. Han lockade med vetebröd och memma. Hoppas solen är framme, för då kan vi sitta på vår uteplats en stund. Jag får väl förbereda med sittdynor och filtar.

För övrigt har jag försökt gå en promenad varje dag. Går oftast ner till sjön. Kollar isläget och kramar ett par träd. Ända tills i går har folk varit ute på isen, men nu senast var det vatten på isen. Det går fort nu, med både snö- och issmältningen.

Den här delen av vårvintern är egentligen ganska trist. Man börjar bli less och längtar efter barmark, lövsprickning och sommarblommor.

Ronja fyllde 21 år i går och jag hade gjort ett kort, som verkligen återspeglade min längtan efter henne. Hon tyckte att det var det finaste hon fått hittills.

I helgen har jag telefondate med både henne och Johanna. Nu ska jag göra ett kort till Johanna och så har jag lust att måla en till påsktupp.

Ha en trevlig fortsatt påskhelg <3

4 kommentarer

 1. Ditte

  Så fint att de lämnade tulpanerna till dig. Och rart av dem i huset att fråga om du behöver hjälp med handling. Vad gäller buss, t-vana och pendeltåg har vi inte nyttjat det på säketr en månad. Men vi tar en del olika färjor där vi kan stå utomhus. Och så går vi långt och mycket. Fint att di tar ne runda varje dag för att röra sig är ju bra både för kropp och knopp.
  Så fint kort du gjort till Ronja. Förstår att hon blev jätteglad.
  Visst är det en annorlunda påsk i år. Verkligen. Men jag är så glad att jag kunde få åka bil igår till Uppsala och träffa barnbarnen och döttrarna ute. Så roligt.
  Ha det så bra du kan.
  Kram

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Ja, det är verkligen en annorlunda påsk i år. Exet kom i dag och ville gå ner till sjön och fika, så vi satt i skogen och drack kaffe och åt memma. Det var riktigt trevligt med lite sällskap. 🙂 Ha en fortsatt trevlig påsk!
   Kram!

 2. Judy

  HAPPY EASTER MARJA! 🙂 The paintings are beautiful. You have some very kind and thoughtful neighbors in your building. Nice lake photo. Glad to hear tree hugging is still happening. Our snow is really melting but the area across the street looks like a wide stream that is about to overflow. The street light here came on at 9p.m. last night. Happy Birthday to Ronja! Enjoy the phone dates. Love your homemade cards. Have a wonderful weekend! Hugs!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! Yes, my neighbours are very sweet. 🙂 I’m waiting for the snow to melt..
   Have a nice Easter! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.