Marja

Den långa resan.

Vill ha en kram.

Första uppslaget i min junk journal handlar om kärlek i coronans tid … en medveten travesti på Kärlek i kolerans tid av Gabriel Garcia Marquez. Den boken handlar om olycklig kärlek och mitt uppslag handlar om längtan efter en kram. Jag har inte fått en kram på flera månader och går desperat omkring ock kramar alla träd jag kommer åt. Johanna och Ronja skall testa sig för att se om de vågar komma hit och jag säger till dem att de är så välkomna, men de får inte krama mig. Det är ju inte klokt.

Jag fortsätter glädjas åt våra odlingar. Allting frodas, krassen har äntligen börjat blomma och jag plockar in en liten bukett varannan dag från pallkragen med ängsblommor.

I går åkte jag till återvinningen på Ålidhem och kryssade sedan mellan husen på väg till centrum. Jag fick så många fina idéer från innergårdarna på odlingar i pallkragar och rabatter. Funderar faktiskt på att göra om delar av gräsmattan till något mer spännande. Jag skulle också kunna tänka mig fler pallkragar.

För övrigt har jag rört på mig mer, jag menar åkt buss till olika ställen. Jag var på net-on-net och köpte mig en sladdlös dammsugare. Värstingmodellen som jag hade spanat in var slut, trots att det stod på nätet att den fanns i lager, så jag fick ta en annan modell. Egentligen är det väl inte så stor skillnad på dem. Nu står den i sin laddningsstation i hallhörnan… så bekvämt att bara lyfta ut den och dra några varv på hallmattan. Den har en avtagbar handdammsugare, som man kan ex dammsuga soffan med eller som i dag, fönsterbrädan. Jag kör med den nästan varje dag.
Sen skulle jag åka till Jula och köpa en trädgårdshacka. Jag hade tittat ut den på nätet så att det skulle gå fort, men skulle bara titta in på Myrorna först för jag behöver gamla spetsar till min junk journal. Medan jag var därinne började det tokösregna. Vi blev som instängda där inne, eftersom ingen ville gå ut i det vansinniga regnet. ’Man kan ju bli omkullvräkt’, sa en kvinna. Jag fick klaustrofobi och vandrade planlöst omkring och när det äntligen blev lugnare var klockan så mycket att jag gick raka vägen till busshållplatsen och kom hem med oförrättat ärende.

Jag har fått två nya grannar som jag fått hjälpa till rätta. Den ena är en kvinna jag hoppas jag får god kontakt med. Sen har vi två högkänsliga personer i huset som kommer med klagomål om störande ljud och hög musik från grannarna. Det brukar hända i perioder och just nu har det varit lite oroligt, så jag har gjort det jag kunnat för att hjälpa. Oftast räcker det med att lyssna och prata och vara öppen i stället för att gå och vara arg bakom någons rygg. Det finns mycket oro under ytan nu som tar sig olika uttryck.

Jag har två burkar Oskars surströmming i kylskåpet och så snart det blir lite varmare väder ska jag åka till min kompis och duka upp surströmming på hennes uteplats. Vi har inte träffats sen i mars, men nu börjar hon bli så pigg att vi kan ses. Jag har mandelpotatis, lök och öl som jag tar med mig också
Sen har jag bokat klippning nästa vecka. Skall gå till samma frissa som jag var hos sist och hoppas att jag får vara ensam i salongen med henne.

Tycker det känns lite overkligt att det redan är augusti. Vart tog juli vägen? Hoppas att det blir lite varmare väder igen, så man kan få en känsla av att det fortfarande är sommar.

Sköt om er och var försiktiga <3

4 kommentarer

  1. Tove Olberg

    Jag och min vän sedan länge, faktisk 45 år kramades den 28 februari, den senaste jag kramat – då vi tillsammans besökte Fårfesten i Kil här i Värmland. Kläder i ull, kött och framträdanden så härligt. Linne fanns med så vi köpte varsin ensemble med kjol och bolero. När vi lunchade pratade vi mycket om corona- hur skulle det bli?
    Det stämmer att jag bodde i Skellelfteå, var där i 16 år och var väldigt mycket farmor 🙂
    Innehållet i din junkjourna. första delen l är tidsenligt och ger tillbakablick med!
    Att se i perspektiv är ett sätt att söka förstå och finna sig i. …. Hoppas det kan gå för sig att dina flickor kommer till dig.
    Surströmming; jag säger bara surströmming, mandelpotatis ++. Smakligt och trevligt.
    Min coronafrisyr får växa till sig ännu en tid, kanske bli lite långhårig igen efter en längre tid med kortkort!
    Må gott!
    Trevligt att du läser hos mig, tänk inte på att kommentera 🙂

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Tove! Jag träffade min bästa kompis i lördags och vi har inte setts sedan början på mars. Kändes väldigt konstigt att stå där framför varandra och inte kunna kramas, men hon är sjuk och skör och har olika personer från hemtjänsten springande hos sig, så vi fick låta bli. Men vi år surströmming och det var så himla gott. Jag köpte två burkar, så vi ska äta den andra burken senare i höst. 😉
      Ha det så gott och var försiktig!
      Kram!

  2. Ditte

    Så fin din ”junk journal” är. Blir bra att använda och få ner tankar i. Hoppas att Ronja och Johanna kan komma. Och känner de sig friska så, varför inte. Och kanske har de inte heller träffat så många den här tiden- Vi träffar några vänner men gör det mest utomhus. Nu har vi varit några dagar i Högbo bruk och bott på hotellet. Gott om plats och gott tänk vad gällde avstånd överallt. Vi var inte alls oroliga. Och till största delen var vi ju utomhus.
    Så fint med pallkragarna och roligt att många har glädje av dem-
    Trevligt med en surströmmingsträff med din väninna. Roligt att hon är bättre.
    Skickar dig en stor kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Jag har ju läst om era trevliga dagar i Högbro bruk. En lagom resa att göra och ändå få miljöombyte, som alltid är stimulerande. Jag längtar till Finland och hoppas att min sedvanliga tripp ska bli möjlig senare i höst. Exet är där nu… andra omgången i sommar. Jag tycker han är lite våghalsig som åker iväg, men han är ju en väldigt vuxen man och får ju bestämma själv.
      Sköt om er och var försiktiga! 🙂
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.