Marja

Den långa resan.

Rond 2

Ett uppslag till i min junk journal. Med fötterna på jorden… måste man vara nu när rond 2 i karantänstillvaron börjar. Jag menar att skolorna börjar och det kommer att bli mindre bussåkande för min del, så det känns som jag är tillbaka på ruta 1. Jag har lagt till ett citat: Gör det du kan, med det du har, där du är. Nu skall jag delta i en utmaning, där man gör en sida per dag under hela september enligt givna teman. Jag missade utmaningen i juli, men nu skall jag vara med, så det blir mycket pyssel från mig framöver.

I dag gick jag ut i trollskogen för att leta efter svamp, riskor närmare bestämt. Det har varit alldeles för torrt, så det är dåligt med svamp just nu. Jag gick längs stigen, som blev smalare och smalare och blev nyfiken på var den månne slutade. Det här är kanske en genväg till Vårdcentralen, tänkte jag. Men sen blev jag, som alltid, rädd och vände tvärt om för att gå tillbaka. När jag gått en stund upptäckte jag att jag inte gick på samma stig som jag kommit… men jag gick åt rätt håll, för jag kunde orientera mig med hjälp av ljud från ett bygge/ vägarbete. Det var så konstigt, för jag hade inte sett mer än en stig… Jag fortsatte i alla fall och plockade blåbär under vägen och slutligen kom jag fram till vägen och såg att jag hade gått tillbaka på en parallell stig. Fattar bara inte hur jag kom in på den utan att märka något.

Jag hittade några fina pepparriskor och plockade så mycket blåbär som ryggen tillät. Jag har varit ute varje dag och plockat blåbär och hallon och hittat ett par Karl Johan svampar och några smörsoppar.

Sen har jag putsat alla mina fönster och tvättat gardiner. Jag hängde upp vintervita gardiner från Ikea i hörnfönstret och flyttade  gardinerna som hängt där till köksavdelningen. Det blev ljust och fint. Innan skolorna började passade jag på att åka till Myrorna igen med ett lass grejer. Nästa dag lastade jag kartonger m.m. på rollatorn och tog bussen till Ålidhem och återvinningen. Nu behöver jag inte åka någonstans. Eller jo, apoteket, efter en medicin som är lite knepig att beställa på nätet.

Jag har bekantat mig med mina nya grannar. Kvinnan som bor under mig kommer jag nog att ha kontakt med och det känns kul. Vi planerar flera pallkragar till nästa sommar och flera bärbuskar.
Jag har rensat lite i pallkragarna. Tog bort den vissnade dillen och persiljan och det blev genast mycket finare. Ruccolan blommar och växer och Johanna tyckte jag skulle göra pesto av den. De tre jordgubbsplantorna har tagit över hela pallkragen och de blommar en andra gång. Jag tror jag måste klippa revorna som söker sig överallt. I dag plockade jag in en liten bukett ängsblommor och krasse. Det finns tre vackra vallmon bland ängsblommorna, som jag låter stå kvar. Har blivit så förtjust i vallmo.

Jag har äntligen beställt tid hos sjukgymnasten och fick komma redan på torsdag. Jag får mer och mer ont i höften och det bekymrar mig. Jag längtar så efter vattengympan…

Sköt om er och var försiktiga <3

4 kommentarer

 1. Ditte

  Så fin din ”junk journal” är! ohc perfekt att fylla den med tänkvärdheter. Och med ett klokt budskap-
  Vill till att göra det bästa av det vi har och den tillvaro vi har.
  Här märks det inte så stor skillnad nu mot tidigare. Jag åker ju sällan buss men det har hänt och t-bana likaså men väljer tider när det är ”luftigt”. Däremot blir det en hel del pendelbåt och det gillar jag verkligen. Luftigt och man vistats ute på däck.
  Vad trevligt med en svamp och bärpromenad. Och en del fick du med dig.
  Trevligt också med en ny granne och planerande av nya pallkragar.
  Ha det så bra du kan.
  kram

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Ja, nu är vi tillbaka i gamla hjulspår och det går väl ganska bra, Bondens marknad, som först inte skulle bli av, har börjat i dag med stränga förhållningsregler och skall återkomma några lördagar framöver…och jag funderar förstås om jag ska ta mig ner på stan… Det är ju utomhus och inga skolelever på bussen på en lördag, så vi får se…
   Jag ser ju på din blogg och på instagram att ni är mycket ute på vattnet och jag avundas er lite för det. Dessutom verkar ni ha mycket finare väder än här och kan njuta av sommaren en tid till.
   Sköt om er och var försiktiga!
   Kramar!

 2. Judy

  The journal is lovely Marja! You had quite an adventure in the forest. My mushrooms have only been store bought as I wouldn’t know which ones were good for eating. We do however sometimes have lawn mushrooms. Wild berries are very tasty. Growing up we had raspberries and gooseberries. They made such delicious jam. You have been a busy lady with cleaning and harvesting the garden. Beautiful meadow flowers! Take Care! Hugs!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you Judy! My mother had lost of bushes with berries in her gården…red, black and white currants and red and white gooseberries and people could come and pick and buy them.
   I like picking berries and mushrooms, but only to eat myself.
   Hope you are all right. Be careful and be safe!
   Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.