Marja

Den långa resan.

Vemodigt

Blev bjuden på födelsedagskalas och snodde ihop ett kort. Hade precis fått hem en bunt gamla bokmärken som jag fyndat på Tradera och som kom väl till pass. Här är framsidan av kortet. Jag hade köpt en liten present och plockade en liten bukett av det som är kvar i pallkragarna. Det blev blåklint, malva och krasse.

Krassen fortsätter att breda ut sig över gräsmattan och den som klippte gräset förra veckan hade nogsamt klippt runt den. Jag har plockat in buketter med bara krasse och de doftar ljuvligt.

Det var riktigt trevligt att gå på kalas, även om jag var lite tveksam eftersom jag inte visste hur många vi skulle bli och hur vädret skulle arta sig. Men jag tänkte att jag ville inte vara oartig… I natt regnade det, men sen klarnade det upp och vi kunde sitta ute… med avstånd… och det var förstås upplivande att träffa vänner och bekanta jag inte träffat på länge. Rent spontant ville jag krama alla, men vi avhöll oss.

I dag var den sista sommardagen och trots att hösten är min årstid, vällde vemodet över mig i morse. Min syster skulle ha fyllt 86 år om hon levat och saknaden blev stor. Nu får vi hoppas på en vacker höst och invänta advent och julen då vi kan tända ljus och göra det mysigt för oss. Jag har gått med i en grupp på Facebook som fotograferar och lägger ut norrsken. De meddelar när man kan förvänta starkt norrsken och jag har bestämt att trotsa min mörkrädsla och gå ner till sjön och titta och ev också ta några bilder. Får kanske ta fram min gamla systemkamera och ställa in den på nattfotografering. Jag har suttit och suktat i alla vintrar jag bott här vid sjön, men varit rädd för mörkret… men nu bestämde jag mig för att våga.

Jag var hos sjukgymnasten för en vecka sedan och han knyckte till mitt bäcken. Jag fick tillbaka rörligheten i höften och jag har ingen artros där. Jag har artros i nacke, rygg och alla leder, utom i höfterna. Sen visade han ett nytt sätt att stretcha för att si-leden inte skall låsa sig igen. Jag fick direkt mycket bättre balans.

Flickorna kom sig inte iväg hit upp. Johanna har börjat jobba nu och Ronja har farit tillbaka till Karlstad och studierna. Känns ok på ett sätt… ville egentligen inte att de skulle åka fullbokat tåg eller buss i flera timmar, för det är ju inte helt riskfritt. Men längtan är ju stor och nu satsar vi på julen. Det är ju bara knappt 4 månader dit. Kommer att kännas konstigt med en termin utan vare sig akvarellmålning eller vattengympa. Börjar sakna den sociala biten. Vi kommer att ha ett par möten med bostadsrättsföreningen, men för övrigt är kalendern helt tom.

Jag har fått bra kontakt med den nyinflyttade kvinnan och hon är väldigt intresserad av att utöka antalet pallkragar nästa sommar. Det växer fortfarande för fullt… jordgubbarna ger en andra skörd och penseerna vaknade till liv igen och får försvara sig mot revorna krassen skickar ut. Luktärterna har äntligen börjat blomma och jag tog in ett par som doftar väldigt starkt och gott. Är inte säker än om jag tål den doften…

Sköt om er och var försiktiga <3

 

 

8 kommentarer

 1. Agneta

  Så fina krassebladen är. Mina brukar bli nästan uppätna. Det är ju annars en bra växt som pryder sin plats och som också är ätbar och fin i sallader. ☀️

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Det här är ju de små revorna som kryper fram mellan penseerna, men i pallen med moderplantorna är bladen enorma och också fina och hela. Krasseblommor smakar gott och jag har deorerat sallader med dem. Nästa sommar ska jag skaffa ett stort kärl för krassen så den håller sig för sig själv. 🙂

   • Caanita

    Jag tar reda på fröna från krasse, förvarar dom torrt och planterar nästa sommar. Krassefrön är ju ganska dyra och det brukar inte vara så många i varje påse.
    PS. Trevligt när du bloggar!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

     Tack för tips om att ta vara på krassefröna. Det kommer bli gott om dem. 🙂 Ja, jag vet att jag inte bloggar så ofta numera. Är mera aktiv på Instagram och öppnar inte ens datorn varje dag. Dessutom tycker jag att jag inte har så mycket att skriva om… men slutar helt gör jag inte.

 2. Judy

  You make such beautiful cards! Happy to hear that you ventured out to the party. 🙂 I guess the hugs have to wait awhile. Osteoarthritis is not fun and sure glad it is not in your hips. When I was diagnosed it was in my foot but it has more so affected my knees. The doctor said to take glucosamine and as pure as possible. 20 years later and the only trouble is that I can’t kneel down on my knees. Beautiful flowers Marja! Have a good evening! Take Care! Hugs!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! It was very nice to get away from home and have coffee and cake with my friends, Just now ny neck is bothering me a lot and I’m extremely dizzy. Vertebras 6-7 are stuck together.
   Hope you are all right! Take care! Hugs!

 3. Ditte

  Vilket vackert kort du gjorde. Och så vackra blommor!
  Och trevligt med kalas. Perfekt med bra väder så ni kunde vistas ute med avstånd.
  Vi träffar vänner här men bara utomhus. Känns bäst så.
  Ja, en annorlunda tid är det. Ja, knepigt för Ronja och Johanna att ta sig till dig. Bil hade ju varit ett alternativ men då ska man hyra om man inte har någon. Man vet ju inte hur fullt det är på bussar och tåg.
  Vad trevligt med din granne som du fått fin kontakt med.
  önskar dig en fin vecka.
  Tankar och kram

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Ja, det var verkligen trevligt att komma ut och träffa vänner och bekanta. Vi var inte så många och några gick när jag kom, så det kändes bra.
   Ha det bra och var försiktiga!
   Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.