Marja

Den långa resan.

Junk journal och vattengympa!

Mitt livs första tomatskörd. De små röda var ärtstora och gröna när jag tog in dem i början på juli. De var på en kvist som gick av och jag kunde inte kasta dem, så jag satte kvisten i en liten vas med vatten. Tomaterna växte lite grann och blev så småningom röda. Nu har de legat på fatet i en evighet utan att bli dåliga. De andra tomaterna tog jag in härom dagen eftersom jag vädrade nattfrost. De svagt orangea har redan blivit röda. Ska jag någonsin kunna äta upp dem?

I dag har jag rensat bort all blåklint ur pallkragen. De var alldeles för invasiva och höll på att kväva luktärterna, som precis har börjat blomma. När jag höll på med det kom vaktmästaren förbi. Jag har saknat honom, så jag blev så glad och upplivad av att prata med honom en stund. Jag berättade om nästa års planer med flera och högre pallkragar. Krassen kommer definitivt att få en stor, egen bytta och ev en spalje att klättra uppför.

Det har varit vackra dagar och jag har strövat omkring på stigarna i skogen och njutit av höstens dofter och trädens sus i vinden. På kvällarna har jag suttit med min junk journal och gjort ett uppslag per dag enligt uppgifterna i utmaningen jag är med i. Det blir lite av en besatthet och mitt hem ser ut som ett bombnedslag med papper och saxar och limstift liggande överallt. På söndag fick jag dessutom för mig att städa pysselskåpet och drog ut alla lådorna på golvet… och en del står kvar än. Jag har alldels för mycket material och meningen med en junk journal är ju att använda upp det man har, men jag tycker inte att det minskar…

Här kommer några alster. Första dagen hette uppgiften helt enkelt Hello! och jag valde att hälsa september månad välkommen.

Bilderna med solrosen och den halvt dolda kvinnan har jag faktiskt klippt ur en Gudrun Sjödén katalog.

Andra dagen skulle vi göra något kring en veckodag. Eftersom det var torsdag gjorde jag en s.k. Throwback Thursday, alltså gick tillbaka i tiden och gjorde en scrapbooking sida med ett foto på mamma och mig.

Sen skulle vi berätta vad vid läser just nu och jag gjorde det väldigt enkelt för mig och slaktade en liten svampbok jag köpt på Myrorna. Det är ju svampsäsong och då läser man ju svampböcker, eller hur?

Att sitta och siluettklippa och limma in alla svamparna var rena terapin, samtidigt som jag slötittade på något på TV.

Nästa uppgift var att använda något från naturen. Jag plockade in tallbarr och flagor av det översta lagret på björkstammar, men fastnade till slut för ett par höstliga asplöv, som fick ligga och torka över natten.

I ett par dagar har jag varit extremt yr och jag förstår att det kommer av att jag suttit och pysslat vid köksbordet med lätt böjd nacke. Jag får eventuellt sakta ner lite… Jag minns när vi hade scrapbookingträffar och satt en hel dag och scrappade, hur yr jag var efteråt. Det är lite obehagligt, i synnerhet när jag ska upp på toa på natten.

I morgon ska jag på vattengympa! Reumatikerföreningen har bokat tider för två grupper om 10 personer i varje på terapibadet. Jag ringde och fick plats i ena gruppen. Vilken lycka, samtidigt som jag blev väldigt tveksam. Jag är ju riskgrupp och 70+ och borde ju enligt rekommendationerna hålla mig hemma… å andra sidan skriker min kropp efter rörelserna i det varma vattnet och med 10 personer i bassängen kan vi hålla avstånd. Jag funderade vem jag skulle ringa och rådfråga, men bestämde sedan att själv ta ansvaret för vad jag gör… så jag går dit i morgon och känner efter. Känns det inte bra, får jag avstå.

Sköt om er och var försiktiga <3

8 kommentarer

 1. Ditte

  Så fin din ”junkjournal” är. Och mycket jobb är det för att få till allt. Men samtidigt förstår jag att du tycker det är roligt. Du kan verkligen få till det på många olika sätt. Vackert blir det och talande på många sätt.
  Fint att du kunnat vara ute en del för det ger en hel del energi.
  Kul med vattengympan. Jag hade helt klart gjort som du. Testat och sett vad jag tyckte. Hoppas det blir bra.
  Kram

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Ja, det är väldigt roligt med junk journalen, men jag får se till att jag inte stressar med den eftersom vi ska producera något varje dag. Nu har jag halkat efter en dag och så tänker jag hoppa över en uppgift som jag inte gillar, så jag hänger med. 🙂
   Vattengympan blev bra och i morgon är det dags igen. Berättar mera om det i nästa inlägg.
   Vad jag förstått har ni haft en fin höst i Stockholm. Sköt om er och var försiktiga!
   Kram!

 2. Judy

  Your harvest went well Marja! I love the small tasty cherry tomatoes. Planning the outside for next year sounds exciting. I was so happy to see more of the junk journal especially the picture of you and your Mom. Have fun in the water and stay safe. Take Care!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! The small tomatoes were very sweet indeed.
   Hope you are all right! Take care and be safe!
   Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.