Marja

Den långa resan.

Livet tuffar på.

Vattengympan gick jättebra! Den ordinarie gruppen var fulltecknad, men i den extra gruppen, där jag hamnade, var vi bara 4 stycken kvinnor. Eventuellt kommer det fler i morgon, men hela upplägget kändes tryggt för mig. Omklädningsrummet var ommöblerat så det var luftigare… vissa delar av sittbänkarna var markerade med rödtelp och på varje bänk stod en flaska med handsprit. Alla utrymmen var minutiöst städade. Det var ju inte alls svårt att hålla avstånd. Vi hade en ny ledare som hade ett bra program och jag var i sjunde himlen. Vilken tur att jag vågade mig iväg! Jag försökte ta det lugnt, men det var ju så roligt och skönt i det varma vattnet så jag jobbade på och konstigt nog hade jag inte någon träningsvärk dagen efter. Det kändes bara så bra i kroppen och jag var hög ett par dagar av lycka. Nu orkar jag nog med den här hösten också.

På lördag hade jag tänkt åka till Bondens marknad, men ändrade mig i sista minuten. Jag tänkte mig mycket folk på bussen, långa köer och stress när man släpps in på området, där det bara fick vara 50 personer åt gången. I stället for jag ner till Vänortsparken på fredag mitt på dagen, då det är nästan tomt i bussen. Jag har inte varit där på hela sommaren och hade ju missat blomsterprakten, men det var fortfarande grönt och lummigt och den lilla bäcken var full med vatten som porlade fram.

Under den stora kastanjen.

Jag gick ett varv runt parken och njöt av det vackra vädret. Det är absolut min favoritpark i hela Umeå.

Jag har gett bort min cykel till Johannas halvsyster. Jag har pratat med exet om att jag planerar att ge bort eller sälja den, så han ringde och sa att hon var utan cykel och om jag kunde tänka mig att ge henne min. Det gjorde jag gärna, för hon är nästan som min egen dotter. Hon kom med sina två små barn och barnen hittade var sin mogen jordgubbe i vår pallkrage och sedan fick de plocka var sin liten bukett blommor av det som var kvar och så lärde jag dem äta krasseblommor. Så mysigt med de små liven.
När de for hem, stannade exet kvar och bad mig steka plättar till middag. Han älskar plättar/pannkakor och jag hade fullkorns durumvetemjöl hemma och de blev så mustiga och goda. Enkelt och gott och vi hade riktigt trevligt. Det kändes som en lyckad dag… alla hade blivit glada och nöjda och jag kände mig uppskattad.

Så har jag ju suttit med min junk journal. Jag har medvetet halkat efter en dag, men tänker hoppa över en uppgift jag inte tycker är så inspirerande, så det jämnar ut sig. Jag måste tänka på att inte bli stressad av att hinna med, för då tappar man ju det roliga.

En uppgift i veckan hette Excitement och jag tolkade det som något som inspirerar starkt och gjorde en dubbelsida om mitt odlande. En sida med grönsaker och en med blommor. Lite plottrigt tyckte jag det blev, för jag hade för mycket material.

Sen skulle vi beskriva våra planer för helgen och då handlade det också om att ta hand om sina planteringar och planera för nästa år.

 

Nästa vecka börjar styrelsearbetet med möte här hemma hos mig. Ordföranden är noga med att påpeka att man inte får komma om man har minsta förkylningssymptom. Fram till jul blir det budgetarbete och efter det förberedelser för årsmötet någon gång i maj 2021. Känns kul att ha något att göra. Min väggkalender som vanligtvis brukar vara fullklottrad, har varit alldeles tom hela sommaren.

I morgon är det alltså vattengympa igen. Hoppas det blir lika skönt som första gången.

Ta hand om er och var försiktiga <3

 

 

4 kommentarer

 1. Ditte

  Så bra att det blev lyckat med vattengympan. Och att du valde att testa och se. Tror det ger bra energi och på olika sätt.
  Fint och rogivande också med ett besök i Vänortsparken.
  Om du inte använder din cykel så blev det ju lyckat att ge bort den så här till någon som kommer att ha glädje av den.
  Tycker att du är så kreativ med din ”Junk Journal” och mycket jobb är det ju också att få tlll det.
  Ha det så bra du kan.
  Kram

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Ja, det gick ju hur bra som helst med vattengympan. Och skönt var det. Vattnet var extra varmt… kanske för coronan, och säkert var det extra kemikalier i det också.
   Jag blev så glad att jag kunde ge cykeln till Johannas syster, för jag tycker så mycket om henne. Exet gav sin cykel till hennes man, så vi gjorde en gemensam sak av det hela och det kändes också bra.
   Sköt om er och var försiktiga!
   Kram!

 2. Judy

  Nice to see your post Marja! Glad the water activities went so well. Hopefully autumn will last awhile. Lovely park photo with the little bridge and surrounding greenery. You have such a kind heart for giving away the bike. Thanks for sharing the junk journal. Take Care! Hugs!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! The water activities are the best for my body and of course it has effects on the mind, too. I was happy to give away my bike to Johanna’s sister, because I love her very much. Didn’t know she needed a bike, though. My ex gave his bike to her husband, so they both got happy. Very happy, indeed.
   Hope you are keeping up. Take care and stay healthy! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.