Marja

Den långa resan.

Sköna höst.

Nu är hösten som vackrast. Efter regndagarna har en massa svampar skjutit upp ur marken. Tyvärr inga ätbara. I går var jag ock klippte mig igen. Tredje gången nu som jag träffade min nya frissa och jag är fortfarande mycket nöjd. Måndag eftermiddag verkar hon vara ensam i salongen, som är stor och luftig, så det känns tryggt. Vi hade en trevlig pratstund medan hon klippte mig. Jag tog bussen dit, men beslöt att gå hem längs den långa bussgatan rakt in i dimman.

Jag gick förstås på trottoaren vid sidan om. Vädret var riktigt skönt och den fuktiga luften var skön att andas.

Innan jag gick in kollade jag som vanligt pallkragarna och kunde plocka in ytterligare två mogna jordgubbar och en liten bukett blommor. De små gula blommorna är från ruccolan, som ju också kallas senapsört. Sen är det luktärter och krasse.

I pallkragen med penseerna råder anarki, för krassen håller på att ta över. Jag funderade om jag skulle ingripa, men beslöt att vänta och se vad som händer.

Jag mår bra nu och har vilat hela veckan. Det har regnat ordentligt ett par dagar och då har jag varit inne och suttit och läst. Mellan varven har jag gått i skogen… tagit skogsbad. Höstskogen är så vacker och luktar så gott, i synnerhet när det har regnat.

Min nya granne har varit på älgjakt och jag har vattnat hennes blommor och tagit in tidningen. Hon kom med älgkött, små rödingar, lingon och blåbär som tack för hjälpen. Så generöst! Jag sa att jag får vattna hennes blommor resten av livet nu. Jag kokade lingonsylt och den blev så god. Ska ge en liten burk till exet, som älskar hemkokt lingonsylt.

I kväll var jag på vattengympan igen. Vi var åtta stycken i vattnet, varav en man,  och det gick bra att hålla avstånd både i omklädningsrummet och i duschen. Jag njöt som vanligt.
På vägen dit gick jag av bussen på Ålidhem, för jag behövde frimärken för utrikes post. Sen gick jag in på ICA, för jag ville köpa Rosa Bandet och det var riktigt jobbigt. Det var alldeles för mycket folk där och ingen tycktes bry sig om att hålla avstånd. Sen sa tjejen i kassan att jag inte kunde köpa några band innan 1 oktober, men då sa jag ifrån, för jag vet att de redan säljs på andra ställen. Hon kallade på chefen som tyckte det var bäst att springa efter några band till mig. Jag ville nämligen ha tre stycken, för jag brukar skicka till Johanna och Ronja.

När jag sen skulle fortsätta med bussen till sjukhuset och vattengympan, tyckte jag den var för full, så jag väntade in nästa. Jag hade inte bråttom så det gick bra.

Sköt om er och var försiktiga <3

 

4 kommentarer

 1. Ditte

  Så skönt att läsa att du är piggare och att tillvaron återgått till det mer vanliga. Ja, vanliga i pandemitider.
  Vattengympan och skogspromenaderna lättar upp kan jag tänka mig och så även kontakten med din nya granne.
  Ha det så bra du kan och ta hand om dig.
  Tankar och varm kram

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Ja, mellan varven mår jag ju som vanligt. Jag är så glad för vattengympan…bra för kroppen och trevligt att träffa folk.
   Sköt om er och var försiktiga!
   Kram!

 2. Judy

  Happy Autumn to you too Marja! The birch tree lined street look lovely even in the fog. Lovely colors in your basket from the garden. Fresh air and a walk in the forest seems like a nice time out to take in the scenery. The neighbor was sure appreciative of your help to reward you with such tasty goodies. Have a wonderful weekend! Take Care my friend! Hugs!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! I love the autumn and like to be outdoors even when it’s foggy or raining. My neighbour is a wonderful woman… yesterday was Cinnamon bun’s Day and she had baked Cinnamon buns and gave me a couple. I don’t bake buns, so they were very appreciated. 🙂
   Hope you are allright! Take care and stay healthy!
   Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.