Marja

Den långa resan.

Första snön.

En helt ny värld visade sig när jag drog från gardinerna i går morse. Hela natten hade det blåst och snöat och nu tyngde blötsnön ner träd och buskar. Det var nollgradigt, så jag tänkte att snön skulle smälta med detsamma, men i natt var det kallare och snön ligger kvar. I dag sken solen en stund på förmiddagen och jag skyndade mig ut. Cykelbanorna och trottoarerna var skottade, men såg hala ut, så jag tog broddarna och rollatorn och gick till Coop. Men oj vad knöligt det var att gå på sina ställen där gårdagens snömodd hade frusit till is. På hemvägen var det lite lättare, för under den korta stunden jag var inne på Coop hade de partierna hyvlats jämna.

Veckan har gått så fort igen. Exet skulle komma och äta lutfisk på söndag, men jag var tvungen att ringa och säga att jag mådde så dåligt att jag inte orkade ställa mig och laga mat. Hela veckan har jag varit riktigt dålig. Jag har halva magsäcken full med stora polyper (ofarliga), men de ger så mycket obehag och smärta att de måste tas bort. På tisdag var jag på kompletterande röntgen av thorax och buk med kontrast och när jag kom hem hade jag en kallelse till läkarbesök på kirurgen. Ibland går det fort.

Vattengympan får fortsätta med 4 kvinnor och 4 män, för att undvika trängsel i omklädningsrummen. Vi får anmäla oss till varje gång per sms och först till kvarn gäller. Förra tisdagen var jag på röntgen och nu tvekar jag att åka buss. I tisdags tog jag på mig ett munskydd när jag skulle åka hem. Jag tycker det är obehagligt att andas i och lite klaustrofobiskt och jag vet inte ens om det skyddar så mycket.

Nu på tisdag ska vi ha budgetmöte med styrelsen. Vår ekonom på HSB skall vara med och vi ska för första gången ha mötet digitalt. Det ska bli spännande. I går testade jag plattformen vi ska använda och upptäckte att kameran inte fungerar på min laptop. Jag kunde inte fixa det, så jag har laddat ner appen på min surfplatta och hoppas att det kommer att fungera. Kameran fungerar i alla fall. Jag måste lämna in min laptop för rensning och genomgång, för jag kan inte göra det själv.

Nu har jag stickat sockar till alla mina flickor, tre par blev det och likadana så de inte behöver jämföra.

Färgerna är vackrare i verkligheten. Sen har jag börjat på ett par till mig själv och har snart stickat färdigt dem. Samma garn, men annan färg.

Ett spännande garn som ger fint mönster. Nu måste jag ta en paus, för jag får kramp i fingrarna på vänsterhanden. Jag fick tips om att ICA Maxi säljer Järbo garn, så då kan jag kanske beställa med matleveransen.

I morgon ska jag gå upp i förrådet med lite grejer och kommer att ta ner lådan med julsakerna. Längtar så efter adventsstaken och julstjärnorna. I dag köpte jag två amaryllisknoppar på Coop. Hoppas de växer och blommar fint.

Ta hand om er och var försiktiga <3

 

8 kommentarer

 1. Inger/seniorkatten48

  Så mycket snö ni fått. Hos mig kom årets första snöflingor igår men de var redan borta på eftermiddag. Tråkigt att läsa att du inte mår bra men hoppas att du kan få det åtgärdat snarast. I dessa mörka tider är det härligt att det är dags att ta fram adventsljusstakar mm. En granne har huggit en gran till mig att ha i trädgården och nu ska jag leta fram utebelysningen och sätta i. Den lyser upp då jag ju bor på landet utan gatlyktor. Jag har köpt några vita hyacinter som lyser upp i mörkret. Fina raggsockor du stickat. Ha det bra och sköt om dig.
  Varma hälsningar
  Inger/seniorkatten48

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Inger! I dag regnar snön bort igen… Det blir kanske inte någon vinter i år. Ingenting är ju som vanligt.
   Hyacinter är jag hyperallergisk
   mot och brukar plocka ut dem ur rummet när jag är borta hos någon. För stark doft.
   Kram

 2. Judy

  Welcome to winter for at least awhile! Sad that you are not well and hope it won’t take long for the surgery. Such beautiful socks Marja! I love the colors. Your girls are so lucky to have them. It’s good if you can order yarn with your groceries. Take Care & Be Safe! Hugs!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! Today it’s been raining, so this snow will probably melt away. The girls are looking forward to their warm socks and I really enjoy knitting. Now I’m attempting a more complicated pattern and perhaps later on some mittens.
   Hope you are all right! Take care and be careful!
   Hugs!

 3. Ditte

  Trist med polyperna i magen men fint att du fått tid och röntgen så snabbt.
  Ja, snö ha vi ännu ingen och jag sörjer inte över det.Snö i Stockholm brukar bara ställa till det så att man inte kommer fram på trottoarerna.
  Så fina sockar du stickat och i vackert garn. Men ta det lite lugnt med stickningen för det sliter ju på en del leder.
  Många tankar till dig.
  Kram

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Nu har den här snön snart regnat bort. Konstigt väder… men ingenting är ju som vanligt just nu. Att sticka är verkligen roligt, men jag får ont i nacken och axlarna och försöker sitta korta stunder.
   Den 1 december ska jag till doktorn och då får jag veta vad man planerar. Röntgen visade inget misstänkt malignt i alla fall.
   Du fortsätter att promenera i Stockholm och får mig att längta,,, till Gamla Stan och Södern.
   Sköt om er och var försiktiga!
   Kramar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.