Marja

Den långa resan.

Så mycket snö.

Vi har fått så mycket snö. Vi hade en snöstorm som varade i flera dygn. Snöröjarna hann inte med och de hade ingenstans att lägga upp snön. På våra två gästparkeringar finns nu en flera meter hög snöhög och min granne under blir snart instängd på sin altan av en annan snöhög. Våra utemöbler är begravda under snömassorna och det snöade in genom ventilerna uppe i vårt förråd. Jag fick lägga ut filtar som fångade upp snön på golvet och varsko mina grannar att de skulle gå och se till sakerna de hade i sina förråd. När det stormar och blåser i sidled, går det inte att undvika att få in snö via ventilerna.

Varje morgon har jag gått från fönster till fönster och kollat in läget. När snöandet slutade, fortsatte det att blåsa och snön yrde från taken.

En dag kom inte tidningen, det var trögt för bussarna på morgonen och bilen från ICA MAXI med min matleverans fastnade i en driva och blev 2 timmar försenad. Kommunen hann inte ploga alla cykelvägar och jag såg flera som åkte skidor i stället för att cykla.

Jag behöver ju inte gå ut, men en dag när det var relativt lugnt, tog jag bussen till apoteket på sjukhuset. Den dagen var alla träd och buskar överdragna av rimfrost, så hela världen var vit. Så här såg min gata ut… och där kommer den gröna bussen  och piggar upp i det vita.

Det har fortsatt snöa oavbrutet och nu har det börja blåsa ordentligt igen. Snön drevar ordentligt och ställer till det i trafiken och man vädjar till folk att inte bege sig ut på vägarna om man inte måste. I eftermiddags var det lite lugnare och jag begav mig ut och gick till Coop längs en knagglig upptrampad stig med gåstavarna. Vid trafikljusen fick jag hjälp över plogkanten mot stora vägen. Det blev ett ordentligt motionspass för mig eftersom jag har så dålig balans och stavarna sjönk ner i den mjuka snön vid stigen. Men jag kom hem med en bukett fräscha tulpaner och frisk luft i lungorna.

Jag hade ju ett telefonmöte med min doktor på vårdcentralen. Hon är fin och bra på att lyssna, men det är inte så mycket mer hon kan göra. Hon föreslog en örtmedicin mot IBS som heter Iberogast. Jag och mina magkompisar testade den när den kom ut för ett antal år sedan och jag kom inte ihåg varför jag inte kunde ta den… men bara för att vara snäll gick jag med på att prova den nu igen. När jag sen läste bipacksedeln kom jag ihåg att jag inte kunde ta den för att jag är pollenallergiker. Den innehåller extrakt från en massa blommor och det står att om man är allergisk mot gråbo ska man inte ta den. Men jag testade och fick typ gallsmärtor och blev tjock i halsen. Så nu vet vi. Hjärtflimret kommer ju med magbesvären, så jag måste börja åka in till akuten igen i stället för att vänta hemma, bara för att markera att jag behöver hjälp.

Det händer inte så mycket, men dagarna går och snart är vi inne i februari. Jag har fortsatt med min junk journal och här kommer några sidor.

Ett tema var att sy. Jag tycker inte om att sy i papper eller att blanda textilier med papper… Många syr med symaskin, eller broderar för hand, men jag använder bara spets, så jag löste uppgiften på mitt sätt. Bokstäverna är från en gammal broderibok.

Let’s sew a beautiful dress.

En annan uppgift var struktur och jag hittade ett fint vitt handgjort papper i mina gömmor.

Florals (blommor)

Vibrant (lysande)

Jag har bestämt att jag ska göra alla uppgifterna i januari och sen ska jag städa undan pappersröran och ta fram mina målargrejer.

Sköt om er och ta hand om varandra <3

 

 

6 kommentarer

 1. grandmother

  Så fint arbete du gör med din junk journal! Visst är det skönt när man har något att göra i dessa tider av isolering? Kram

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack snälla! Ja, det är tur att jag tycker om att pyssla och sticka, så jag kan alltid sysselsätta mig. Värre är det ex med min kompis, som är väldigt beroende av andra människor och som inte har några hobbys.Du är ju också bra på att sysselsätta dig och så har du ju livskamraten. Vi får hålla ut så gott det går.
   Kram!

 2. Ditte

  Oj, så mycket snö ni har! Jag har sett på tv att det det kommit massor och att de inte hinner med att ploga. Verkade nu som om det skulle avta men om det blåser blir det ju knepigt på många andra sätt.
  Tycker du gör så vackra ”junkjournal” och du har ju eb otrolig krreativitet och förmåga att få till det så bra. Väldigt roligt att se det du gör.
  Trist med medicinen men nu har du ju testat igen.Och illa med magbesvären som tar hjärtbesvären med sig.
  Önskar dig nu så bra dagar som möjligt.
  Och var rädd om dig.
  kram

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Vet inte om jag någonsin har varit med om så här mycket snö under så kort tid. Det blir för mycket även om det är vackert med det bländande vita.
   Ja, det var trist att medicinen inte fungerade, men jag blir mer och mer övertygad om att jag måste få de eländiga polyperna bortopererade om de så skall ta en bit av magsäcken. Så länge pandemin pågår händer nog inget konstruktivt, så vi får vänta… Till slut anses jag väl vara för gammal…
   Sköt om er och var försiktiga!
   Kram!

 3. Judy

  That is a lot of snow Marja! Glad to hear that you went home with beautiful tulips and had some fresh air after your trek to the store. It’s good the doctor called but sad there is not much to help. Love the junk journal. What will you paint next? Take Care and Stay Safe! Hugs!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! I don’t remember that we’ve ever had so much snow and it came in such a short time.
   But the snowy white landscape is very beautiful, though.
   I don’t know what I will paint, just miss to hold the brushes and play with the colours.
   Take care and be safe! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.