Marja

Den långa resan.

8 mars – Internationella kvinnodagen.

I dag är det Internationella kvinnodagen. Mina dansande damer sluter upp runt veckans maffiga tulpanbukett och är så sorglösa och fria… i motsats till många kämpande kvinnor i världen. I dag sänder vi extra mycket kärlek och styrka till all världens kvinnor.

Själv har jag varit på sjukhuset och träffat en doktor på medicinmottagningen, Jag fortsätter min odysse bland de olika specialisterna… Den här doktorn var från en annan kontinent och han lät mig prata. Jag pratade nästan en timme och försökte få till ett helhetsperspektiv på mina problem. Mitt i allt blev jag kissnödig och bad att få gå på toaletten och sa att han kunde läsa i min journal under tiden. Jag ville att han skulle läsa om gastroskopin. Han skall dra mitt fall på storronden på torsdag och sedan ringa mig. Vad utfallet än blir, så är jag nöjd med dagens besök.

Hjärtcentrum jagar mig och vill sätta in ytterligare en blodtrycksmedicin, men jag vägrar ta emot mer mediciner. Det håller inte i längden att bara mata på med mediciner. Det handlar om biverkningar och hur alla mediciner verkar med varandra. Jag har fått respit i 4 veckor och sen ska jag ringa och rapportera hur mitt blodtryck varit. I ett par dar gick jag omkring med fruktansvärd ångest över att jag vågat vägra och skyhögt blodtryck, men nu har det normaliserats och jag har förlikat mig med att jag får vara besvärlig. Nu misstänker jag att den nya hjärtmedicinen höjer blodtrycket timmarna efter jag tagit den, så nu mäter jag trycket tre gånger om dagen och för noga anteckningar.

Snön försvinner i rasande fart. En morgon när jag drog ifrån gardinerna såg jag att de ägarlösa cyklarna som varit helt begravda i snön, tinat fram.

Jag fick en stark känsla i bröstet av förundran över livet. Cyklarna hade överlevt den snörika vintern… .jag har överlevt trots snömassorna, pandemins isolering och hjärtflimmer. Jag är stark. Det kändes stort och hoppfullt.

En morgon vaknade jag trots det med katastroftankar och vad brukar jag göra då? Jo, jag far ner på stan till den lilla garnbutiken och köper garner och denna gången även bambustickor att sticka med. Dubbla buketter vackra tulpaner på det och lugnet är återställt.

Det blev mest gråa garner och så ett par färger för mönster och ränder. Allt är Järbo garn. Jag har precis stickat färdigt ett par sockar i det grönmelerade garnet jag beställde från ICA Maxi och de blev så fina att de far iväg till Stockholm. Skall ta ett foto och visa i nästa inlägg. Jag har bara lust att sticka sockar just nu. Min vän, som jag stickade tossorna till, kom med en påse garner hon hade hemma. Där fanns ett stort nystan med gråmelerat garn som skulle kunna bli en fin väst. Måste hitta ett bra mönster bara.

Vi ska ha möte med föreningen och det blir digitalt den här gången också, men det ska bli kul att ses om än bara via skärmen. Kul också att få börja planera lite inför vårens arbete.

Sköt om er och var försiktiga<3

6 kommentarer

 1. Lena

  Hittade ett till nystan gråmelerat. Kanske kan vara samma märke men har inte så bra komihåg. Har lagt det i frysen för jag har fått för mig att damm förfryser sig 😂

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Men så dammigt kan det väl inte vara. 🙂 Inte så bra om det blir fuktigt, för då kan damm börja lukta illa. 🙂 För övrigt räcker det jättestora nystanet jag fick till en väst och större stycken orkar jag nog inte sticka. Ska fixa ett fint mönster bara.
   Kram!

 2. Britta

  Kul att läsa om stickningen! Jag har också börjat känna mig inspirerad att börja sticka igen. Nu saknas det bara några garnnystan – jag får kanske ta en tripp ner på stan!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Att sticka är så rogivande. Jag tar en stund nu och då under dagen och stickar ofta framför TV:n… många program går bra att bara lyssna på och titta upp emellanåt. 🙂

 3. Judy

  Hi Marja! You always have the most beautiful colored tulips. Knitting and crocheting are such relaxing hobbies that bring out the creative part of us. I know whatever you make with the yarn it will turn out as lovely as the socks you posted. Take Care and enjoy the weekend and knitting! Hugs!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! I agree, knitting is very relaxing. I knit a lot while watching TV… you can listen to most of the programmes and look up when there is something interesting. I only want to knit socks… have tried to plan mittens, but is not so keen. Maybe later when I’m tired of knitting socks. And I want to give away the socks, because people are so happy when they get home knitted socks. 🙂
   Hope you are well! Take care and be safe!
   Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.