Marja

Den långa resan.

Sommardagar

Vantarna blev äntligen färdiga och jag blev nöjd. Skall sticka ett par till i samma färger, men med ett lite annat mönster, för jag blev något less på det här. Hoppas storstadsflickorna kommer gilla dem. Jag har hållit färgerna neutrala, men gillar den lilla randen, som jag tänker behålla med nästa mönster.

Sommaren är här och vi har haft några riktigt varma dagar. Tyvärr har det varit mycket höga halter av björkpollen i luften och nu när halterna är ’måttligt höga’ enligt rapporten, har gräset redan börjat blomma. Suck! Vi fick ju tillbaka pollenmätningen och jag har laddat ner en app som jag kan kolla dagligen. Jag har verkligen varit sänkt av pollen, trots antihistaminer och att jag hållit mig inomhus dagtid.

Några små utflykter har jag i alla fall gjort. Häromdagen var jag nere på stan… till HSB kontoret med protokollet från årsstämman och arvodena jag räknat ut för styrelsen. Det var så mycket folk på stan i det vackra vädret. På det stora tomma Rådhustorget hade man placerat ut små bord och stolar där man kunde sitta och äta en glass från glassvagnen. Det var riktigt mysigt… lite piazza-känsla, att vara utomlands. I den lilla äppeldungen blommade de små äppelträden och där kunde man också sitta på bänkarna och njuta.

Som vanligt blev jag väldigt trött av alla människor och skyndade mig hem.

I dag var jag tvungen att fara till Strömpilen efter ett paket, som posten inte ville lämna i min brevlåda. Jag passade på att gå till Blomsterlandet och köpte jordgubbsplantor, kryddor och ett par blommor till pallkragarna. På hemvägen promenerade jag förbi den fina björkdungen på Carlslid. Så länge sedan jag såg den. Just nu är den så lummig och fin.

I går kväll fick jag äntligen hjälp med att höja några av pallkragarna och fylla dem med jord och gödsel. Grannen hade varit och handlat. I kväll har min nya granne och jag varit ute och planterat det jag handlade på Blomsterlandet och sått alla frön jag köpt tidigare. Nu har vi en hel pall med jordgubbar, de vi hade tidigare har klarat sig bra i vinter, och en hel pall med ängsblommor och vallmo. Sen har vi olika kryddor och så sådde vi dill, persilja, sallad, rädisor, mangold, ärter och bönor… och så lite luktärtor.

Har koll från min balkong. Längst ner har vi en vinbärsbuske som också klarade vintern och all snö bra, och mot huset har vi en hög kruka med blommor. Den som nu inte förstår att det är olämpligt att gena över gräsmattan får vi se som ett hopplöst fall. Några barn springer som vanligt och hoppar över pallarna och i går fanns det ett litet fotspår i en av pallarna jag sått blommorna i. Det går inte att hejda dem och jag sa till mina grannar att snart växer de upp och får andra intressen. De vet ju att vi inte vill att de springer där och det gör ju det hela mer spännande. Håhåjaja.

Nere vid sjön är det vackert nu, men mycket mygg på kvällarna. Blommorna börjar komma så smått. I dag har jag plockat en bukett hundkex och harsyra till balkongen. Väntar på lupinerna. Just nu är ormbunkarna fina. De här har precis krullat upp sig och är sådär vackert ljusgröna.

På måndag skall jag få min andra spruta vaccin, så vi har planerat att äta surströmming hos min kompis direkt efter midsommar. Jag har redan köpt surströmmingen. Vi har inte träffats på hela vintern… vi åt surströmming på hennes uteplats i augusti i fjol.
Sen ska jag göra en magnetröntgen av ryggen på onsdag och har haft kontakt med min doktor på vårdcentralen för att få lugnande tabletter utskrivna. Jag behöver ju bara ett par stycken, så jag ska få gå till vårdcentralen och få dem där. Gruvar mig verkligen för den undersökningen, men jag har ju klarat av ett par tidigare, så det skall väl gå nu med. Får se till att jag inte drogar ner mig så mycket att jag inte kan ta mig hem på egen hand.

Sköt om er och var försiktiga<3

2 kommentarer

 1. Judy

  Such beautiful mittens Marja! I especially like the Sami stripe. It’s nice to be outside but always good to return home. Your birch grove is looking lovely dressed in it’s greenery. The planted garden vegetables looks good and can’t wait to see how everything grows. Happy to hear that you are getting the second vaccine and Monday the 21st. we will have our second needle. All the best for your e-ray test. Take Care and sending Hugs!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! It will take time to get used to more socializing after this long quaranteen, but I think when different activities start again, as water aerobics and painting, I’ll feel better among people.
   Today we have had a rainy day after a period of beautiful sunny summer days.
   Hope you are all right.
   Take care and be safe! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.