Marja

Den långa resan.

Redan juli.

Tiden går så väldigt fort och vi är redan inne i juli månad. Midsommarhelgen förflöt lugnt och stilla. Min granne for bort och jag har vattnat hennes blommor och tomatplantor och tagit in tidningen och posten. Jag gillar ju att ha något att pyssla med, så det känns inte som något besvär.

Natten innan midsommarafton gick jag ut och plockade en bukett vilda blommor till en midsommarbukett.

Det var så underbart i den ljusa sommarnatten och jag fick ihop till en fin bukett.

På midsommarafton kom exet och vi åt nypotatis och sill och lite annan plockemat. Jag fick ett perfekt hjärta i ostskivan och vi hade det riktigt trevligt.

Jag tyckte att det var lite väl ambitiöst att baka en hel tårta till oss två, så jag snodde ihop en citronkaka och gjorde bakelser med vispad grädde och jordgubbar. Det blev gott och vi satt länge på balkongen i den sköna sommarnatten.

Dagen innan midsommar började jag känna mig yr. Jag skulle gå på toaletten på morgonen och for sidledes in i ytterdörren. Pang! Jag brukar bli så ibland och det brukar gå över efter några dagar… eller så förebådar det ett flimmeranfall… och så var det nu. Jag börjar se ett mönster. Tisdag morgon fladdrade det till i bröstet och så började det. Så småningom for jag in på akuten, men ordentlig som jag är så duschade jag och tvättade håret först, körde en diskmaskin, gick ut med soporna, vattnade mina och garnnens blommor och i pallkragarna och packade ner ett par silkiga kalsonger att ha med sjukhusskjortan. Sen ringde jag efter taxi.

Jag är så less på det här. Flimret gick över spontant kl 03 på natten och hade då hållit på i 17 timmar. Den här gången började doktorn prata om en ablation, d.v.s. ett ingrepp då man går in i hjärtat via lungvenen och bränner eller fryser nerven som förorsakar flimret. Det lyckas inte alltid, men är värt ett försök. Visserligen var det nu två månader sedan förra flimmeranfallet, men medicinen verkar ju ändå inte hjälpa helt. Jag gick med på att bli uppsatt på väntelistan… det är en del förberedelser och jag har många frågor.

Efter den pärsen har jag varit trött och levt långsamt. Grannen är fortfarande borta, så jag har mina morgon- och kvällsrutiner. I pallkragarna växer det försiktigt och jag har varit ute i skogen efter pinnar att stötta ärter och  bönor med. Rädisorna är gallrade, men för övrigt finns det inget ogräs. Just nu växer kryddorna bäst… den marockanska myntan och ananassalvian. Ja, den doftar ananas.

En jordgubbe har hunnit mogna och den tog fåglarna.

Nu i juli deltar jag igen i en utmaning med min junk journal. Varje dag ett nytt tema och tills vidare hänger jag med. Här är de tre första.

Välkommen Juli!

Highlights (höjdpunkter…eller något som fångar uppmärksamhet)

Botanical (botaniskt… växter) Jag älskar bokmärkena med blomsterbarnen.

Jag lyssnar på sommarpratarna på kvällen och pysslar samtidigt.

På torsdag skall jag till tandläkaren och på grund av pandemin är det två år sedan sist. Men jag har inte haft några problem och vi får hoppas att han inte hittar något heller.

Sköt om er och var fortsatt försiktiga<3

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.