Marja

Den långa resan.

Höstljus på stan.

Allhelgonahelgen är över. Jag tände ett ljus i lyktan och lät luckan stå öppen föra alla nära och kära som inte finns med oss längre. De börjar bli många nu. Helgen har gått i stillhetens tecken… har inte mått så bra och hållit mig lugn inomhus med böcker och TV.

I fredags var jag nere på stan, hade några ärenden jag skulle uträtta. Passade på att köpa lite julklappar bl.a. på Sandbergs pappershandel…de har så fina saker. Köpte till mig själv också. Tänkte att jag nog inte vill trängas med folk närmare jul. Har fortfarande svårt när det blir för många…

På stan är det upplyst. I den lilla äppellunden på Rådhustorget står en vilsen älg.

Längs Rådhusesplanaden kan man gå under en stjärnhimmel.

Det finns olika installationer som ex upplysta orangea ’stenar’ i olika former… men jag gillade mest de enkla runda kloten, som gjort sig bon i det torra gräset. Det enkla är det finaste.

Även Metoo-pantern är upplyst underifrån… fast det är den kanske alltid.

Den är så svår att fotografera, eftersom den sitter så högt uppe, men visst kan man ana guldbeläggningen i gapet?
Fin är den i alla fall.

Ljus behövs nu när det blir mörkt redan vid tretiden. Lite snö skulle kanske lysa upp en aning. Ett par dagar har solen visat sig och vintersolen är ju alldeles speciell. Den ligger lågt och har ett milt sken. När jag vaknar (på förmiddagen) brukar jag stå en stund och titta ut genom sovrumsfönstret och hörnfönstret i vardagsrummet innan jag ens sätter på kaffet. Björkarna har tappat alla sina löv nu. Så här såg det ut på vår gata förra veckan.

Det grå har också sin skönhet.

Exet var här och jag kokade finsk korvsoppa och stekte plättar. Jag stekte dubbel sats plättar så han skulle få med sig hem och det osade så mycket att brandlarmet började tjuta. Som tur är vet jag hur jag ska göra för att få tyst på det, men oj vilket hemskt ljud det har. Exet beställde ett par raggsockor i julklapp och det skall han få. Måste fara till den lilla butiken och köpa garn. Jag har stickat färdigt Johannas blå vantar och är nästan färdig med ett par ljusgrå vantar till Ronja. Tänkte också hinna med ett par mörkgrå till hennes kompis. Det skall nog gå.

I kväll har vi haft möte med bostadsrättsföreningen här hos mig och jag kokade kaffe som vanligt och bjöd på säsongens första pepparkakor. Det var populärt. Vi godkände budgetförslaget för 2022 och bestämde om hyreshöjningar. Hej och hå. Känns så trevligt när vi kan träffas i verkliga livet igen.

I morgon ska jag fara till vårdcentralen och få vaccinet för årets säsongsinfluensa. Sedan blir det väl så småningom den tredje covid-sprutan också, men jag måste vänta till mitten på december, eftersom det måste ha gått sex månader sen andra sprutan.

Sköt om er och var försiktiga <3

 

 

 

 

2 kommentarer

  1. Judy

    Beautiful lit up lanterns Marja! The moose has a nice glow. After our time change darkness comes about 4:45 p.m.. We had snow last week but now it’s melted. Happy to hear the association is meeting at your place again. Gingerbread cookies reminds me that I should do some baking. Christmas always seems to sneak up on us. I guess with adult children we don’t have the excitement that small children bring to the holiday. Take good care and be safe! Hugs!

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Thank you, Judy! I’m not good at bakeing, so I buy the gingerbreads for Christmas. I sometimes bake a ginger sponge cake. 🙂
    We still have no snow, but have had some beautiful winter’s days with sun.
    Hope you are all right. Take care! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.