Marja

Den långa resan.

Julen städas bort.

God fortsättning på det nya året! I morgon åker julpyntet och adventsstakarna ner i sina lådor och upp i förrådet. Sen börjar de långa oxveckorna… tills påskkycklingarna kommer fram.

Julen gick bra, trots att jag blev sjuk. Dagen före flickorna skulle komma, började jag hosta och kände mig täppt i luftrören. Ville inte ställa in deras resa dels för exets, dels för Johannas halvsysters skull, så jag bokade in dem på Hotell Björken. Gångavstånd till exet och nära till stan och till mig med bussen. Ronja ville att jag skulle testa mig mot Covid-19 och det var omöjligt att få tag på ett självtest. Jag fick hämta ett test på en parkering någonstans i tjottaheiti… ta bussen hem och testa mig och sedan ta bussen tillbaka för att lämna in testet. Flickorna kom med nattåget och var mycket nöjda med hotellrummet. På julafton vaknade jag med feber och skulle inte få testresultatet förrän på eftermiddagen, så vi bestämde att skjuta upp julafton en dag och flickorna köpte julmat på hotellet och gick till exet. Under dagen blev jag feberfri och testet kom tillbaka negativt. Jag hostade fortfarande, men det var inget bekymmer. På juldagen vaknade jag med hjärtflimmer. Det kändes inte så kraftigt, så jag ringde in flickorna och låg på soffan medan de fixade julmiddagen. Det mesta var ju förberett, Jag var tvungen att fasta ifall jag skulle bli tvungen att fara in till akuten. Sen kom exet och de åt medan jag fortfarande låg på soffan. Efter åtta timmar gick flimret över och efter att vi delat ut julklapparna kunde jag äta lite. Det går att fira julafton på juldagen också och jag är så glad att flickorna är så villiga att improvisera. På annandagen var jag lite skakig, flickorna ville åka ner på stan på mellandagsrean och jag gjorde en älgstek i lergrytan tills de kom till mig.

Exet och jag fick en gemensam julklapp… biljetter till Mikael Wiehes avskedskonsert här i Umeå i mars. Sen fick jag spelet På spåret och det spelade vi flitigt. Jag brukar inte tycka om att spela kort eller sällskapsspel, eftersom jag inte är uppvuxen med den gemenskapen, men Ronja och jag har tittat på På spåret och hon visste att jag är ganska duktig på frågesport. Det var så underbart att få umgås med flickorna. Johanna var ju här i somras, men jag hade inte träffat Ronja på ett helt år och då bodde hon också på hotell och vi höll avstånd. Nu kramades vi… mycket.

Vintern har varit så vacker i år. Snön kom och smälte delvis och vissa morgnar har det varit rimfrost. Blir bländad varje morgon jag tittar ut.

Johanna fick pysselabstinens, så jag bad henne göra en junk journal till januari månads utmaning. Hon gjorde en av scrapbookingpapper… limmade lager på lager, så det blev tjockt och stadigt. Sen har jag sytt in papper jag färgat med kaffe och pimpat den lite.

Jag har gjort de första utmaningarna. Dag 1, New beginnings.

Dag 2… Little moments.

Dag 3… Torn edges.

Akvarellmålningen skall börja den 19/1 och jag väntar på besked när vattengympan börjar. Vi får hoppas att den kraftigt ökande smittan inte hindrar oss från att träffas.

Sköt om er och var försiktiga <3

 

2 kommentarer

 1. Sandra

  Vad roligt att höra att du ändå fick en så fin jul och att ni kunde träffas, trots sjukdom och hjärtflimmer (eländes hjärtflimmer!). Att julafton går att fira en annan dag än den 24:e har vi också konstaterat, efter att vi för några år sedan tidigarelade julafton till den 22:a p.g.a. just sjukdom och en nödvändig hemresa. Det var precis lika stämningsfullt och juligt som en ”riktig” julafton!

  Här får julprydnaderna sitta uppe ännu några dagar – jag har fått ansvaret att packa ner julprydnaderna i föräldrahemmet då föräldrarna är bortresta, och sedan blir det att packa ner julpyntet i en egna lägenheten också. Överlag drar jag gärna ut på julpyntet till tjugondagknut (minst) – jag gillar att bli riktigt, riktigt less på det, så att det är en fröjd att städa undan och sedan ta in midvintern i hemmet istället.

  Hoppas du får ha en riktigt fin vinter och inte alltför tunga oxveckor!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Sandra! Flickorna var faktiskt mer flexibla än jag…jag ville att de skulle komma efter maten och julklapparna och fara till exet, men Johanna sa att julafton kan firas vilken dag som helst och vi kan vänta. Det var ju tur att jag inte hade covid och kunde vara med, trots att jag låg utslagen på soffan. Det viktiga är ju att man får vara tillsammans.
   Önskar dig en god fortsättning på det nya året!
   Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.