Marja

Den långa resan.

Fullmåne och insomnia.

Fullmånen har rullat över taken nu några nätter. En natt sov jag inte en blund. Vankade omkring eller satt på sängkanten och drack iskallt vatten. Det är ju tur att jag inte behöver gå till något arbete på morgonen efter en sån natt. Drog mig genom dagen och sov sedan hela natten och förmiddagen till klockan 12. Det har varit lite knaggligt med sömnen de senaste veckorna och det känns som att jag sover varannan natt. När jag inte kan somna, kan jag inte ligga kvar i sängen… jag får hjärtklappning och blir rädd att få flimmer.

Det är ju inga roliga tider nu med ökande smitta, inställda aktiviteter och allmän oro i världen. Akvarellkursen blev framskjuten och vi har inte hört något om vattengympan. Hörde att bassängen på Hemgården var stängd tills vidare och antar att samma gäller för Terapibadets bassäng. Omklädningsrummen är för små. Jag har inte ens lust att gå till Coop, utan beställer hem maten från ICA Maxi.

I fredags tog jag emellertid på mig munskyddet och for ner på stan. Behövde en viss pysseltidning, värmeljus och tulpaner. Livets nödvändigheter. Tycker inte om att åka buss, för folk är dåliga på att ha munskydd.

Exet var här och jag bjöd honom på potatismos och älgskav. Han åt två portioner. Han hade med sig våra gamla fotoalbum och behövde hjälp att minnas personer och platser. Det blev en resa genom minnenas allé och jag blev så trött, så trött.

Dagarna går fort, trots allt… jag tar små promenader ner till sjön, tittar mycket på TV och pysslar i min junk journal. Har gjort en utmaning varje dag. Här är några som jag är nöjd med.

Utmaningen är Dreamy.

Här skulle vi välja ett citat.

De fina bilderna har jag klippt ur tidningen för Bomniers bokklubb.

Sen skulle vi göra något i färgen sepia och jag valde att hedra ett okänt brudpar, ett kort jag fick med försändelsen från Tjeckien. Datumet stod på baksidan.

Det är så rörigt på mitt köksbord och jag får sopa upp pappersspill från golvet hela tiden, men jag har bestämt att det får vara så nu under januari och sen städar jag bort allt. Exet sa att han har små pappersbitar eller halvpärlor i strumporna var gång han varit här.

Nästa vecka har jag bokat klippning och provtagning på vårdcentralen. Min doktor ringde före jul och var inte riktigt nöjd med mina blodvärden.

Ta hand  om er och var försiktiga<3

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.