Marja

Den långa resan.

Snön smälter.

Jag längtar efter att snön smälter och det blir vår och sommar. Visst är det vackert nere vid sjön när solen skiner från en klarblå himmel på den vita snön, men på gatorna är det slaskigt och snön är svart och ful. De flesta cykelvägarna är helt bara och det är en skön känsla att gå till Coop med rollatorn. Snart skall jag ta fram min trehjuling och se om jag kan börja cykla på den. Klarar jag inte av det är det bara att konstatera att cyklandet är slut för min del. Skulle vara väldigt trist i så fall.

Jag väntar också på att isen smälter på balkongen.

Jag kan ju hjälpa till där förstås. Nu har jag bestämt vad jag ska ha för plattor… tror jag i alla fall. Det lutar mot betsade plattor i gran och valet mellan gråbetsade eller brunbetsade föll på gråbetsade. Tror det blir snyggt på betongen, som ju kommer att synas vid kanterna. Exet kommer och hjälper mig lägga dem.

För övrigt händer inte så mycket. Jag tycker jag lever som i en bubbla. Kriget i Ukraina upptar mycket av min uppmärksamhet… vattengympan har inte börjat än… jag hoppar på bussen och åker till Myrorna eller biblioteket när det börjar kännas för tråkigt. Exet var här och åt och jag kokade Nikkaluoktasoppa, alltså köttfärssoppa med bl.a. spetskål och så stekte jag förstås dubbel sats plättar så han fick med sig hem.

Akvarellmålningen är en oas i tillvaron. Senaste gången bestämde vi som satt vid mitt bord att vi inte skulle prata om kriget, utan att vi skulle vara i lugnet vi får när vi sitter och målar. Det var ett bra beslut. Ibland när vi sitter och målar kan det vara alldeles knäpptyst…så tyst att man faktiskt måste titta upp och se var man är. Vi har målat snölandskap och jag blev väldigt nöjd med en enkel målning på skogen och ladan.

I början på april fyller Ronja år, så jag skall göra ett kort till henne och sen blir det ett kort till Johanna, som fyller år 1 maj.

Jag köper en tulpanbukett varje vecka. Förra veckans tulpaner var speciellt vackra… lite spröda och genomskinliga.

Ta hand om er och håll modet uppe<3

 

6 kommentarer

 1. Sandra skriver

  Åh, vilken jättefin akvarell! Den känns så stillsam och hemma, en lada på en österbottnisk åker med granskogen i bakgrunden. Alldeles ljuvlig.

  Här går och vardagen sin gilla gång. Vi försöker ”keep calm and carry on”, med kriget i bakgrunden. Jag längtar också efter sommaren, drömmer om månaderna ute på villan med familjen, men innan dess blir det april och som alltid en månad av diktskrivande för mig! Det ser jag också fram emot.

  Roligt att få läsa en uppdatering av dig, ta hand om dig, du med <3

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Sandra! Har målat efter ett foto taget genom ett tågfönster. Valde det för att jag också tyckte det kändes bekant med ladan, fast jag är nog van vid flera lador på en gång. Har åkt sträckan Karleby-Torneå flera gånger då vi bodde i Haparanda. 🙂
   Skall bli kul att få läsa dina dikter igen i april. Sköt om dig Sandra! Kram!

   • Sandra skriver

    Du skulle inte vara intresserad av att möjligen sälja akvarellen med ladan? Jag kommer på mig själv med att få in här flera gånger bara för att titta på målningen!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

     Känner igen den där känslan. 🙂 Jag säljer aldrig mina målningar, däremot ger jag bort dem ibland. Jag vill gärna ha med målningen på vår utställning i vår, men sen kan du få den. Kram!

 2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

  Vi (vår lärare) ställer ut våra målningar i kyrkan där vi håller till efter avslutad kurs. Jag kan kanske måla en annan målning till utställningen…men den här är din eftersom du känner så starkt för den. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.