Marja

Den långa resan.

Våren kom av sig.

Vilken tur att jag hade en femtilapp i börsen, så jag kunde köpa en krans med majblommor av de små söta tjejerna som kom och ringde på. Det är så sällan jag använder kontanter nu för tiden. Majblomman är som en liten vitsippa i år. Jag brukar alltid köpa en krans som jag sen sparar.

Livet känns lite trögt nu, I mitt förra inlägg var jag förhoppningsfull och skrev att snön smälter och det nog snart blir vår, men sen började det snöa igen och häromdagen vräkte snön ner nästan hela dagen. Vi har ett tjockt snötäcke på gräsmattan bakom huset och pallkragarna, som började titta fram, är återigen gömda under snön. Det enda som är bra just nu är att ingen kan springa över gräsmattan… förutom den där katten då. Undrar vart den tog vägen?

De nya plattorna till balkongen står redan och väntar i hallen. Jag var på Ikea och blev spontan och beställde deras akaciaplattor, samt hemkörning. Enkelt och smidigt, de levererades till min dörr. Sen råkade jag nämna till exet att min annars kompletta verktygslåda inte innehåller någon såg, vilken vi kommer att behöva när vi sågar isär vissa plattor vid framkanten. Ett par dagar senare kom han med en present, en nyinköpt såg! Nu kommer det att dröja ett tag innan vi kan byta plattorna… jag vill att golvet skall vara helt torrt innan de nya läggs på.

Exet och jag var på Mikael Wiehes avskedskonsert. Vi fick ju biljetterna i julklapp av Johanna och Ronja och det har varit lite spännande att se om konserten skulle bli av överhuvudtaget. Med restriktionerna försvann och där satt vi bland 800 andra personer i Idunteatern. Det var första gången på 2 år som jag var ute bland så mycket folk och det var lite läskigt, bl.a. att trängas i garderoben. Men det var en upplevelse att få vara med om denna konsert och Mikael Wiehe fick fina recensioner i Vk.

Äntligen öppnade terapibadet och jag fick en plats i måndagsgruppen. Vilken lycka! Första måndagen blev tyvärr inställd eftersom vår ledare var sjuk. Det är sånt man får räkna med i dessa tider.
Akvarellmålningen blev också inställd förra veckan, men den kan vi förhoppningsvis ta igen.

Snart är det påsk och den kommer att firas i all enkelhet. För mig är det den värsta kyrkliga helgen… med korsfästelsen m.m. Jag åkte till Spanien (Madrid) ett år för att få se den katolska kyrkans processioner och det var fint. Vi var i Toledo och Segovia och fick uppleva påskens budskap dag för dag.

Jag försöker köpa små tazetter och narcisser, men de doftar tyvärr för starkt för mig.

De här jättesöta mininarcisserna gjorde mig sjuk, så jag gick ner till grannen med dem. Hon blev glad.

Nästa vecka har jag en bokad tid för covid vaccin nr4. Trodde att vi under 80 år skulle få vänta till hösten.

Sköt om er och håll modet uppe.<3

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.