Marja

Den långa resan.

Vårtecken

Äntligen kan man se små vårtecken ute i naturen. I dag såg jag en hel backe med scilla och lysande gula hästhovar har vuxit upp lite här och där. I går noterade jag att björkarna hade fått pyttesmå musöron.

Jag har redan drabbats av pollenallergi… eller prepollenallergi kan man kanske säga, för enligt pollenappen har vi bara måttliga mängder av al och vide här uppe nu. Jag har en fruktansvärd astma … det piper och väser i luftrören och det blir värre när jag ligger ner, så jag har inte sovit värst mycket den senaste veckan. Jag har aldrig haft så här kraftiga känningar förut. Ingen feber och jag har gjort covid-test varannan dag som är tydligt negativt. I måndags (annandag påsk) fick jag en hostattack på morgonen som förorsakade hjärtflimmer och jag blev tvungen att åka in till akuten. Fick rådet att fyrdubbla min inhalationsmedicin och skickades hem med flimmer och skulle komma tillbaka följande morgon om jag behövde. Flimret gick ju över efter 8 timmar och jag har hostat vidare. I fredags ringde jag till vårdcentralen och bad att få prata med astmasköterskan för jag är väldigt osäker angående hur jag skall ta mina mediciner. Tror ni att hon ringde tillbaks?

Påsken blev väldigt lugn för min del. På långfredagen var jag hos exet, men de övriga dagarna orkade jag bara vara hemma och vila. Pratade med Johanna i telefon.
I går träffade jag två väninnor, som jag inte träffat under hela pandemin. Vi vågade till och med ge varandra en kram och det var helt underbart att ses.

Ronja fyllde 23 år veckan före påsk och jag gjorde ett fint kort till henne. Jag hade så fina papper att arbeta med och då är det ju ingen konst. Gjorde ett dubbeldörrskort.

Gjorde ett kort till Johanna också, som fyller år den 1 maj och det får jag visa senare.

I onsdags orkade jag inte fara på akvarellmålningen, men gången före målade vi skor. Jag hade med mig mina gamla dansskor, som jag målade av. Försökte få fram att de är slitna både invändigt och utvändigt och ställde dem i en pose som om jag hade kommit hem på natten och sparkat av mig dem. Jag blev ganska nöjd.

Nu längtar jag efter att all snö försvinner och att det skall torka upp i pallkragarna, så jag kan börja rensa och så nytt. Och så skall ju balkongen fixas…
Just nu är det mycket jobb med bostadsrättsföreningen. Vi skall ha årsstämma och jag har skrivit kallelsen m.m. I år har vi sån otur att tre styrelsemedlemmar flyttar från föreningen och eftersom vi inte har någon valberedning, har jag raggat nya medlemmar. Vi behöver bl.a.en ny ordförande. Det verkar som att jag nu i stället för att få jobba med unga killar, får jobba med unga tjejer. Det ska bli spännande. Jag har ett år kvar i styrelsen och sen får vi se hur det blir. Efter 10 år är det kanske dags att sluta. Pratade just med min kompis om det och konstaterade att jag tycker om att känna ansvar och att ha uppgifter att utföra.

Jag fick avboka min covidspruta nr4 eftersom jag var väldigt osäker om det var astma eller förkylning jag har, men det var inga problem att få en ny tid i slutet på den här veckan. Detta elände som aldrig verkar ta slut.

Sköt om er och håll er friska<3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.