Marja

Den långa resan.

Hosta, hosta och bronkitis.

Jag är fortfarande sjuk. Nu har jag snart hostat i 4 veckor och jag kan inte säga att jag blir bättre. Problemet är att det är så svårt att få hjälp i tid. Jag ringde ju och bad astmasköterskan ringa mig angående medicineringen av mina symptom. Hon har inte ringt än. Det är visst lång kö, men har man akuta problem har man inte tålamod att stå i kö i flera veckor. Min egen doktor är väldigt upptagen, hade inte ens telefontid inom den närmsta tiden. Jag har varit på Primärvårdsjouren, pratat med jourdoktorn i telefon och fått ordning på medicineringen, men blev mer och mer tät och rosslig i luftrören och ringde till vårdcentralen och sa till på skarpen att nu är det akut och fick till slut träffa en doktor på dagmottagningen. Jag älskar AT-läkare, för de är så noggranna. Oj, sa hon när hon lyssnade på bröstet… bronkitis. I dag har jag varit på lungröntgen och i övermorgon ska min egen läkare ringa för uppföljning.
Jag kan inte säga att jag blivit bättre och jag har missat både vattengympan och akvarellmålningen tre veckor nu. Jag måste hålla mot revbenen när jag hostar, för det gör så ont. Så fort jag lägger mig ner börjar pipet och rosslet i luftrören, så jag har fått klara mig med ett par timmars sömn om natten. Sen sitter jag och halvsover hela dagarna i soffan. Jag har tagit covid-test fyra gånger och alla har varit negativa.
Hur kunde det bli så här? Jag är så less på att alltid vara sjuk. Inte förrän nu har pollenkollen rapporterat några björkpollen, så den jobbigaste tiden kommer nu.

På valborsmässoafton var exet här och jag kokade lyxig laxsoppa som toppades med räkor och musslor. Till kaffet åt vi hallongrottor som min granne hade bakat. Jag hade städat undan påsken och tagit fram de dansande damerna för att få lite feststämning.

 

Tog ner påsktuppen och hängde upp ett par katastrofmålningar jag gjort 2019.

 

De är målade med kontokort och den övre känns ju väldigt aktuell just nu med kriget i Ukraina. Den andra med vindsnurrorna ger mig också kusliga vibrationer… den gula bakgrunden  ser plötsligt ut som eld. De får hänga uppe nu ett tag, tills det blir dags för sommarblommorna.

På balkongen har inget hänt ännu, inte heller i pallkragarna. Ungdomarna som tar hand om pallkragarna i det andra huset for ut och köpte jord och jag fick ett par påsar och lite kogödsel. Vi planerar att höja kragarna ytterligare och väntar på gratis pallkragar från två olika håll. Om jag orkar skall jag nog fara till Plantagen i helgen och köpa lite frön och plantor.

Johanna fyllde år den 1 maj och här är kortet jag gjorde till henne. Det uppskattades.

Sköt om er och håll er friska<3

 

4 kommentarer

 1. Anders

  Trist att hälsan inte är med dig 🙁 Håller dock tummarna för att det vänder snart. Lycka till!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Anders! Det kanske är så här när man blir gammal. Dåligt immunförsvar kanske.

 2. Judy

  Hi Marja! Hope you are feeling better. Sure is nice to see your lovely paintings. Love the cards you create as to me they are a work of art. Have you started planting any vegetables or flowers? Our lawns are green and there is a lot of dandelions. We hope to plant a vegetable garden next year but may have some flowers in pots this summer. Take Care! Have a great weekend! Hugs!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! And thank you for your mail! I’ll respond to it soon. 🙂
   I’m feeling much better now, but it has been a tough 5 weeks of caughing. I haven’t startet the cultivations yet… we have had a cold spring, but this week I’ll buy some seeds and plants.
   Hope you are all right! Take care! Hugs! <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.