Marja

Den långa resan.

Stockholm och covid.

Katarina Bangata i Stockholm.

Då for jag till Stockholm sista veckan innan Johanna skulle börja jobba. Jag ville bo på Södermalm och tog in på Scandic Malmen vid Medborgarplatsen. Exet hade besök av sin amerikanska exfru och de råkade befinna sig i Stockholm samma vecka och råkade bo på samma hotell. Det var trevligt i och för sig, även om det blev lite krångligt med logistiken ibland. Ronja har jobbat i Stockholm hela sommaren…hon jobbade ibland dag och ibland kväll och hon ville ju vara med mig så mycket som möjligt. Ibland var vi fem personer som drog runt på Söder och invaderade olika matställen.
Jag var med Johanna och Ronja på Abbamuseet. Vi tog färjan från Slussen till Djurgården och hade en trevlig eftermiddag och kväll. Museet var en trevlig överraskning för mig, med både mycket information och underhållning.

Tyvärr hade jag flimmer i två nätter. Ena gången 15 timmar… jag satt i sängen hela natten med TVn påslagen. Mot morgonen gjorde jag mig i ordning för att ta en taxi till Södersjukhuset, men när jag böjde mig ner för att knyta skosnörena, gick flimret över. Jag sov några timmar på förmiddagen  och sen var jag fit for fight igen. Men efter ett dygn kom flimret tillbaka och det blev en till sömnlös natt. Det hade varit 28 grader på dagen och jag tål värme väldigt dåligt. Efter 12 timmar gick det flimret över.

Nu är jag sjuk i covid, trots 4 st sprutor. Jag måste ha blivit smittad på tåget hem. På andra sidan gången satt en pojke som snorade och hostade rakt ut i luften. Han satt och spelade spel i mobilen och hade båda händerna upptagna, så han kunde ju inte hålla för när han hostade, även om mamman sa till.
Jag började känna mig förkyld och började hosta, så jag tänkte att det var bäst att göra ett självtest och det var positivt. Ingen feber, men en besvärlig hosta och så irriterande att vara isolerad hemma. Jag har suttit en stund på balkongen i dag och beundrat mina fina luktärter.

En av mina odlardrömmar har varit att kunna plocka in små buketter med väldoftande luktärter och det kan jag göra nu.

Jag har precis gjort en stor beställning på ICA Maxi, som de skall komma hem till mig med på fredag.

Sköt om er <3 Vi hörs snart igen.

4 kommentarer

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Sandra! Ja, det känns lite onödigt. Man kan inte vara nog försiktig och man slutar tänka på det när man hela tiden har mycket folk omkring sig. Det var lite knepigt på Abbamuseet och då var de ändå noga med att inte släppa in många åt gången. Tåget var överfullt, eftersom man hade tagit med passagerare som missat sina anknytningar på grund av förseningar. Tack vare alla sprutor jag tagit, är jag inte så väldigt sjuk… snuva och hosta i två dagar och nu bara halvvissen och deppig. Men jag har en känsla av att det pågår ett krig i min kropp mellan viruset och vaccinen. 😉 Skall testa mig på söndag och se om jag är negativ. Sköt om dig! Kram!

 1. Judy

  Hi Marja! Happy the trip to see your girls was nice. Sure glad you are vaccinated but not so good to hear you are sick. The sweet peas are lovely and will make you smile. We love the group ABBA and the museum would be great to visit. I even had an 8 track of theirs and it’s probably packed away. Feel better and take care! Have a great weekend! Hugs!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! I enjoyed my stay in Stockholm in spite of the heart fibrillations, but I’m not at all happy about catching the virus. Thanks to all my shots I haven’t been too sick, but been feeling down, almost depressed. There’s a fight in my body between the virus and the vaccin. Hopefully I will test negative soon.
   I was surprised by the ABBA museum. The visit was both informative and entertaining. The girls enjoyed it very much .
   Hope you are all right. Take care! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.