MatFrisk på VK

Bli frisk av din mat

Insulin göder Cancer: Radiointervju

Höga insulinnivåer är en stor riskfaktor när det gäller att utveckla prostatacancer. Det är den viktigaste slutsatsen som läkaren Jan Hammarsten kommit fram till efter 20 års forskning på prostatacancer. Hans rön har nyligen publicerats i den ansedda tidskriften "Nature". Han liknar insulin vid "gödning för cancer".

Källa: Intervju i Sveriges Radio

Urologen Jan Hammarsten började intressera sig för cancer i prostatan när hans fru avled i en cancersjukdom redan i 40-årsåldern. 

Via länken ovan når du tre korta avsnitt samt den oredigerade intervjun i sin helhet. Han presenterar övertygande sina rön med enkla termer och ett lätt förståeligt språk och gör reservationslösa kopplingar till att LCHF är till fördel för att dämpa eller förhindra de elakartade tumörernas tillväxt. Han informerar sina patienter och ger dem matförslag som, vad jag kan förstå, är helt inom LCHF-tänket.

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. Sven.

    Ensidig och spårämnesfattig mat orsakar tydligen de flesta sjukdomar. http://www.nutritor.se/ säljer ett preparat som heter ”Ocean Solution” som ska innehålla bårtåt 90 av våra grundämnen, som verkar behövas för vår kropps underhåll och reparation. För att få en fullvärdigare mat krävs det nyodling eftersom jorden utarmas.

  2. Erik Edlund

    ”…”Ocean Solution” som ska innehålla bårtåt 90 av våra grundämnen, som verkar behövas för vår kropps underhåll och reparation.”

    Deras påståenden är både ytterst tveksamma och behäftade med enkelt insedda totalfel. Ska försöka återkomma till det mest orimliga i detta när jag får tid över.

    Med vänliga hälsningar / Erik Edlund

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.