Inget extremt – bara balanserat och varierat

Satt mig denna söndag igenom Forskningens dag som hade temat Mat som medicin och de var några riktigt intressanta föreläsningar som hölls. Det jag tyckte var bäst var att alla verkade ha kommit till samma slutsats:

Äter du balanserat och varierat och har det mättade fettet samt fullkornsprodukter i åtanke så kan du åstkomma mycket för din hälsa.

Jag tror det var Ingegerd Johansson som sa något i stil med att du då kommer kunna tänka att det inte är så farligt om det visar sig att något i din kost var mindre bra eftersom du inte äter så jättemycket av den samtidigt som du bara kan vara glad när det visar sig att något i din kost var toppen för hälsan (det finns stor chans för det när du äter varierat)!

Å, det kan jag tycka är rätt sant. Lever du dagligen med bacon till frukost så kan det kännas jobbigare när du får reda på att det är hälsofarligt än när du äter det någon gång i månaden.

Annat intressant denna dag var t ex Olle Hernells föreläsning som tog upp genetik, livsstil och diet sammanhang. Något som behöver forskas mer på men som är otroligt fascinerande i frågor som rör övervikt/fetma, hjärt-kärlsjukdomar, typ 2 diabetes etc etc…

Kommer nog fortsätta spinna vidare på de ämnen som togs upp under föreläsningarna samt det som spanns vidare på av självaste Sverker Olofsson! Jag tycker han gjorde ett klockrent jobb!

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.