Mjölk ger identitet?
Nu tänker jag inte hålla något större föredrag kring mjölkens varande eller icke varande, lättmjölk vs standardmjölk osv utan jag kom bara att tänka på att det här med valet av mjölk inte är helt enkelt längre. Det finns ju så otroligt många varianter och när debatten far hit än dit så kan jag förstå om många inte riktigt vet vad de ska tro.
Men på något sätt så har mjölken fått bli en symbol över vår identitet:
Standardmjölken är för de som vill ha hög fetthalt och inga tillsatser.
Ekologisk mjölk är för den miljömedvetna som värnar om vår svenska natur.
Mellanmjölk är för Svenssonfamiljensom vill säkra sitt intag av D-vitamin, kalcium och en massa andra viktiga näringsämnen.
Lättmjölk är för de som vill undvika det mättade fettet och samtidigt vill få i sig det ovanstående.
Sen så har vi gammaldags mjölk och minimjölk och säkert nått jag missat.
Ja vi har ju alla alt. utan laktos i tider då så många fått för sig att de är laktosintoleranta samt de vegetabiliska "mjölkerna"!
Själv brukar jag variera mig, det blir berikad havredryck, ibland lättmjölk och oftast vatten till maten.
Senaste kommentarerna