Den viktiga fisken

Fisk, det vet vi ju är bra med ett super näringsvärde. Men hur gör man??

Jag tror många tycker fisk är lite krångligt och av förståeliga skäl lite dyrt. Men så finns då laxen som är enkelt att laga, bland de billigare fiskarna och otroligt nyttig! Här har ni ett superrecept till de där stressiga dagarna som kräver snabb och lättlagad mat.

Kom bara ihåg att köpa MSC-märkt fisk! Det är en blå logga på förpackningen som innebär att fiskeriet som fångat fisken inte bidrar med utfiskningen av världshaven. För vill vi behålla vår otroligt nyttiga fisk så får vi börja ta vårt ansvar. Ska ta upp mer miljötänk kring fisk senare i bloggen. Nu till receptet för 1 portion:

1 laxfilé

1 morot

1 palsternacka

6 små broccolistånd

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär morot och palsternacka i mindre bitar eller stavar. Lägg dem i en ugnsform tillsammans med broccolin. Lägg en tinad laxfilé på grönsaksblandningen och krydda med salt, peppar, örtkrydda och ev vitlök. Skvätt över lite rapsolja. Om du vill ha en skonsammare tillagning så täck med ugnsfolie men det går bra utan. In i ugnen i ca 20-25 min. Jag serverade det hela med fullkornsbulgur och turkisk yoghurt kryddad med vitlökssalt.

Etiketter: , ,

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.