Kravmärkta bananer

Varför köpa kravmärkta bananer frågar du dig?

Jo eftersom kravmärket innebär att man inte besprutar bananerna med kemiska bekämpningsmedel och ser till att arbetsförhållanden på produktionsplatsen kontrolleras.

Det är viktigt eftersom arbetarna på plantagen får i sig giftiga ämnen annars som kan leda till sterilitet eller död. Dessutom är det mer påfrestande för miljön och det är det minsta vi kan göra när vi skickar otroliga mängder bananer till Sverige från Centralamerika. Visste ni att svenskarna äter mer bananer än något annat land i västvärlden? Tänk hur vi skulle kunna påverka genom att köpa en ungefär 3 kronor dyrare banan. Det är det värt!

Om du fortfarande inte är övertygad bör du kanske se filmen Bananas! Dokumentären om rättegången mellan Dole och deras anställda som blev uppmärksammad pga att Dole inte ville att den skulle visas och stämde filmaren.

Här har ni en trailer av filmen:

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.