Perfekt för utflykten!


En värmande och matig soppa är lätt att ta med sig i en termos och sedan servera i en kosa. Denna är vegetarisk då jag använt mig av Hälsans köks Grönsaksbollar men går självfallet att variera med egenhändigt rullade köttbullar alt kikärtsbollar. Pastan blev fullkorns lasagnette i min soppa men även detta är utbytbart. Fullkornspasta är att föredra när orken ska räcka hela dagen för bland annat snölekar och upptäckfärder.

Utflyktssoppa ca 3 port

1 hackad gul lök

1 dm strimlad purjolök

500g krossade tomater

2 tsk timjan

1/2 ekologisk grönsaksbuljongtärning

ett handplock hackad färsk persilja (valfritt)

ca 5 dl vatten

4 dl fullkornspasta

1 paket grönsaksbollar (ca 300g)

Koka pastan tills den blivit al dente. Fräs under tiden löken i en kastrull i olja tills den blivit mjuk. Tillsätt kryddor, krossade tomater och buljong. Späd med vatten till en bra konsistens. Låt koka i ca 5 min och smaka av med ev salt och peppar. Tillsätt sedan den färdiga pastan och grönsaksbollar. Låt allt bli varmt och servera eller häll i en termos. 


Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.