Ugnsrostade rotfrukter med fetaost
Här kommer ett tillbehör som man egentligen kan äta som det är utan något till.
Blandar du i lite kyckling eller bönor så blir det en perfekt måltid näringsmässigt.
Jag har blandat i de grönsaker som jag hade hemma vilket jag tycker du bör göra också. I annat fall så är det lätt att hitta billiga, svenska och ekologiska rotfrukter på din närmaste mataffär. Vill du försöka äta lite mer säsongbetonat så är det rovor och knölar som gäller i dessa tider!
Ugnsrostade rotfrukter med fetaost 4 pers
4 morötter
2 palsternackor
2 gulbetor
5 potatisar
6 kvistar rosmarin
salt och peppar
rapsolja
1 pkt fetaost
1 dl pumpakärnor
Skala och skär alla rotfrukter i lämpliga bitar. Jag föredrar stavar, du kanske gillar kuber eller oregelbundna former så det är bara att köra på!
Lägg i en långpanna, tillsammans med fint hackad rosmarin (spara några kvistar till servering) och en skvätt olja ringlad över. Salta och peppra och rör runt ordentligt. Ställ i ugnen i ca 20-30 min tills allt blivit mjukt med en fin gyllene yta.
Smula fetaosten över och blanda ihop. Strö över pumpakärnor och rosmarin vid serveringen.
Senaste kommentarerna