Underkastelsen

Skumt namn har den men spännande verkar den då i alla fall!

Just nu visas dokumentären Underkastelsen på Folkets Bio här i Umeå.

(Ni vet den där lilla biografen på Haga)

Det är en film gjord av Stefan Jarl som handlar om alla dessa onaturliga kemikalier vi får i oss helt enkelt genom att vara människa i dagens samhälle.

En höggravid Eva Röse medverkar tillsammans med Margot Wahlström och en massa professorer som ger sin syn på saken.

De tar bland annat blodprover på Eva och Margot vilket kommer visa den cocktail av kemikalier som bland annat gått över till Evas blivande barn via navelsträngen.

Den verkar chockerande och läskig men jag hoppas på en seriös film som inte går över till skrämselpropaganda – det har vi för mycket av nu för tiden!

Ska försöka se den till helgen då den visas fram till den 1/5-5/5 kl 19:00 varje kväll.

Om ni vill läsa mer har filmen en egen hemsida samt att SvD har gjort en recension.

Etiketter: ,

6 kommentarer

 1. Stina Jansson

  Jag ska se den ikväll. Jag har tidigare skrivit om den här filmen på min blogg, tror att det är en obehaglig men mycket viktig film. Bra att Folkets bio har förlängt visningstiden fram till 5/5 (tidigare var det sista visningen ikväll).

 2. Joel

  Otroligt viktigt och brinnande aktuellt ämne. Samtidigt en på alla sätt urusel film. En riktig kalkon full av pinsamheter. Jag gick ut mindre övertygad än när jag gick in. Avskyr formen och nästan alla forskare som uttalade sig.

 3. Joel

  Otroligt viktigt och brinnande aktuellt ämne. Samtidigt en på alla sätt urusel film. En riktig kalkon full av pinsamheter. Jag gick ut mindre övertygad än när jag gick in. Avskyr formen och nästan alla forskare som uttalade sig.

 4. Anna

  Ja de va ju det man befarade med en sån här film… Synd, precis som du säger är det ju ett viktigt ämne som man behöver ta upp på ett seriöst sätt!

 5. Claes

  Ännu en film med skrämselpropaganda som säkert främst har politiska syften. Kanske ett försök att snabbt bli kändis internationellt genom att komma med en skrämselpropagandafilm i ett ämne som det inte har gjorts någon film tidigare…?
  Även om vi har en massa kemikalier i oss, så fortsätter medellivslängden att öka – något som står i rejäl kontrast till filmens budskap och gör att det är omöjligt att ta överdrifterna på allvar. Förmodligen är människosläktet lika anpassningsbart som det varit sedan tidernas begynnelse, så att vi efter hand inte kommer att påverkas av alla dessa kemikalier.

 6. Anna Vrede

  Huruvida vi påverkas eller inte beror helt på substans och hur mycket av den substansen vi utsätts för samt hur länge. Det vill säga, det finns kemikalier vi vet är farliga och vissa vi inte vet effekten av. Det kommer visa sig först i framtiden. Jag tror det är viktigt att börja funder redan nu.

  Det jag dock tycker är mest läskigt med den här filmen är just som du säger, greppet man använder. Vilka intressen har man i att skrämma upp människor?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.