Maten – en global utmaning?

Imorgon (fredag) kl 20:00 börjar ett nytt program på kunskapskanalen som jag hoppas hinna se.

Maten – en global utmaning heter serien och är i 4 delar.

Sämre sändningstid än just när majbrasan tänds kan man ju inte tänka sig men det finns ju SVT play. Hur som helst sänds det i Kunskapskanalen och handlar om hur vi ska få maten att räcka till. Något jag tycker är viktigt för oss i den rika västvärlden att diskutera eftersom vi tycker det är hippt med ekologisk mat och miljötänk men slänger mer än vi äter i princip.

Jag tycker självfallet det är viktigt med miljömedvetenhet och med tanke på att vi nästan producerar mat för ca 4000 kcal per kotte på denna jord men att det koncentreras till några delar av världen där vi börjar bli sjuka av överflödet på mat är det kanske dags att börja fundera på hur vi kan jämna ut det hela. Det är alltså en global fråga och jag som går i gång på solidaritetstänk vill så klart se denna serie!

 

Mina tankar går till Anna Skippers program "Du är vad du äter" där man brukar roa sig med att rada upp och slänga ofantligt mycket mat som skulle mättat många hungriga magar…

 

Etiketter: , ,

En kommentar

  1. Bondjäntan

    Ja, det låter otroligt intressant, tyvärr jobbar jag i kväll men programmet sänds även imorgon klockan 19.00. Då ska jag få be om tv:en…. många som slåss om den hemma hos oss. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.