Belgiska jordgubbar på Sveriges nationaldag

Länge leve sommaren!

Nu är det äntligen dags för sommarlov, vissa av oss får ju fortfarande njuta av den känsla som tre månaders vardagsuppehåll ger. Sommarlov innebär ju i och för sig knappt något mer än jobb för en student som jag men ändå, ändå!

Att vänta på bussen på morgonen kan bli så fantastiskt lustfyllt när solens strålar värmer och vinden vaggar björkarna och samtidigt sprider en ljummen doft av sommar. Det är ingen dålig vy jag har heller, när jag står där barfota i tunna tygskor. Jag ser åkrar med små lador och gröna berg som stiger upp ur landskapet likt jättar och en silverälv som blänker till i ögonvrån. Det är då man blir poetiskt och rakt lite nationalromantisk.

Hur som helst så var det ju nationaldagen igår och jag försökte självklart fira med nationaldagsbakelsen. När du googlar på den så får du fram en mandelmassaskapelse toppad med färska jorgubbar och en liten svensk flagga. Det enda jag måste få protestera emot är att trots att jordgubbar en av svenskarnas främsta symboler för sitt land så har vi vår nationaldag den 6 juni…

Den 6 juni kan jag endast få tag på hårt besprutade BELGISKA jordgubbar häromkring!!!

Hur tokigt tänkt är inte det?? Vad är det för fel på t ex rabarber som redan nu vuxit sig stor och stark i hela landet? Kan man inte ha lite säsongsbetoning när man väljer ut en symbol för firandet av Sverige? Frustrerad blidde jag och funderar på att komponera ihop en egen tradition till nästa år. För det är svårt att veta hur man ska fira när inte regelboken är skriven än. Men samtidigt lite spännande att vara med från början…

 

(bakelsen blev hur som helst jättegod med lite frysta bär från föregående år)

 

Bild och recept hämtad från COOP

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.