Ekologisk keso

 

Bilder från Arla press

 

Keso är bland det bästa jag vet. Något jag konsumerar relativt ofta. Då blir jag glad över att kunna köpa ett ekologiskt alternativ.

Mjölken till Arlas ekologiska keso produceras på en och samma gård ca 2 mil från mejeriet. Att det sedan är avsevärt många mil från Skåne till Västerbotten gör det mindre miljövänligt.

Jag väljer i de allra flesta fall Norrmejeriers produkter eftersom jag bor ungefär 1 km från ett av deras mejerier. Det kan man kalla närproducerat. Norrmejeriets region är Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland, varför ska vi norrlänningar välja något annat? Jo för att som i detta fall finns det inget norrländsk ekologiskt alternativ. Det finns inte tillräckligt många ekologiska gårdar i norrland så att det räcker till. Så då får man välja mellan om djuren ska ha det bra eller om transportsträckan ska vara kort eller lång. Synd. Jag som konsument vill kunna välja både och.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.