Fiskgryta med curry och paprika
En mysig middag med denna fiskgryta satt riktigt fint.
Nu ska ett yogapass, lite tända ljus och läsning om nutritionsstöd få avsluta dagen!
Fiskgryta med curry och paprika 4 port
2 dl vatten
2 msk socker
8 st aprikoser
1/2 dl russin
2 lökar
1 pkt (400-500g) MSC-märkt sej, kapkummel eller hokifilé
1 1/2 tsk curry
1 tsk paprikapulver
1 krm salt
1/2 dl olivolja
höns eller fiskbuljong
3 dl vatten
1/2 dl persilja
1. Koka upp vatten och socker. Ta bort kastrullen från platten och blanda ner strimlade aprikoser och russin. Låt stå
2. Skär fisken i småbitar, hacka löken och blanda med olivolja, curry, paprika och salt i en bunke. Låt stå i ca 5 min
3. Fräs fiskblandningen i olivolja ca 2-3 min i en stekpanna med höga kanter. Smula över buljongtärningen och tillsätt 3 dl vatten. Sjud under lock i ca 5min.
4. Koka den torkade frukten i 5 min, häll bort vattnet och tillsätt den i fiskblandningen.
5. Hacka persilja och tillsätt i grytan. Smaka av.
6. Servera med bulgur och färska grönsaker.
Senaste kommentarerna