Värmande linssoppa

Kände mig välförtjänt av en värmande soppa och nybakt bröd till middag idag då förkylningen åter verkar ha slagit till. Ni ska få receptet som har en libanesisk karaktär och blir sprakande gul om du tillsätter gurkmeja.

Nu ska jag åter till min hemliga last, nämligen att se djur och naturdokumentärer. Just nu går serien Life på SVT och det är så otroligt häftigt att se! Ni får kalla mig hur nördig ni vill men jag tror det är en bra påminnelse om det fantastiska jordklot vi lever på och varför det är värt att kämpa för att behålla vår mångfald och de ekosystem som finns idag. Ett av mina favoritdjur som idag är utrotninghotat är den kinesiska röda pandan och jag har gjort en tatuering för att varje dag påminna mig själv om att det krävs någonting alldeles extra för att rädda en sån fin djurart. Så nu ska jag fortsätta titta! 

Linssoppa 4 port

1 gul lök

1 dm purjolök

4 st vitlöksklyftor

2 potatisar

3 dl röda linser

1-1 1/2 dl vatten

2 grönsaksbuljongtärningar

1-2 tsk spiskummin

1 krm sambal oelek

salt och peppar

1. Skala och dela lök och potatis i små bitar

2. Lägg potatis, lök, linser och smulade buljongtärningar i en kastrull och fyll på med vatten

3. Koka på låg värme under lock i ca 20 min

4. Mixa till önskad konsistens och smaksätt ordentligt med kryddor.

 

Etiketter: , ,

3 kommentarer

  1. NinaS

    Ha,ha! Ja, jag är också förkyld 🙁 men inte måste man väl trycka i sig fyra vitlökar? 😉 Jag älskar linssoppa! Man kan variera den efter säsong och plånbok hur mycket som helst!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.