Flygande veg
För att fira att jag hittat den perfekta 70-tals köksgardinen på Myrorna (se ovan) så var jag tvungen laga en härlig rätt i den andan.
Den är lätt att göra lite mer hälsosam och den vegetariska varianten är superenkel och går snabbare än klassikern. Det är flygande jakob jag syftar på och här har ni receptet där jag använt en lättare matlagningsgrädde samt använt cashewnötter istället för jordnötter eftersom de innehåller bättre fetter.
Flygande veg 4 port
1 pkt qournbitar
olivolja
2-3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 pkt iMat Oatly (lätt)
2-3 msk ketchup (mindre salt, mindre socker)
2 kryddmått sambal oelek
salt, peppar
1 banan
1 dl cashewnötter
1. Stek qournbitarna en stund i olja så de får en fin yta.
2. Häll över vatten och smula ner buljongtärningen. Tillsätt iMat, ketchup och sambal oelek.
3. Låt småkoka ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
4. Servera med cashewnötter, skivad banan och fullkornsris eller bulgur.
Senaste kommentarerna