Vegetariskt julbord del 1
Köttbullarna brukar ha en given plats på julbordet i många hem.
Frågan är om någon kommer märka någon skillnad med dessa underbart goda vegetariska frikadeller istället!
Går snabbt att göra och är ett perfekt hälsosamt och miljövänligt alternativ.
Vegetariska frikadeller, ca 40 st
100 g finmixad sötmandel
1 1/2 dl finriven ost 17% typ präst eller herrgård
1 1/2 dl ströbröd
2 msk finriven gul lök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 ägg
2 msk vatten
Tillagning:
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
rapsolja
1. Blanda samtliga ingredienser och forma små bollar med en tesked.
2. Koka upp vatten med buljongtärningarna.
3. Låt bollarna sjuda/småkoka i buljongen, ca 6 min.
4. Låt bollarna rinna av och stek dem sedan i olja tills de fått en fin färg.
Senaste kommentarerna