Norrländsk julmat – älgköttbullar
Mitt bland allt härligt vegetariskt tänkte jag det skulle dimpa ner ett recept som visar vilket kött jag skulle kunna tänka mig ha på julbordet.
Norrmejerier har sammanställt några norrländska julmatsrecept av vilka jag tyckte dessa älgköttbullar var ett perfekt klimatsmart alternativ!
Fantastiskt gott är det också med älgkött, här serverade jag dem med en skogssvampsås med mer svamp än sås, en rödkålssallad med ruccola, pumpafrön och apelsin samt den kokta potatisen förstås.
Älgköttbullar, 4 port
500 g älgfärs ev. från detta ställe
1 liten finriven gul lök
3/4 dl havregryn eller 4 msk ströbröd
1 dl vispgrädde
2-3 msk vatten
2 tsk salt
2 krm vitpeppar
1 ägg
smör
1. Ställ ugnen på 250 grader. Blanda lök, havregryn eller ströbröd, vispgrädde, vatten och kryddor. Låt svälla 10 min.
2. Blanda i älgfärsen och ägget.
3. Rulla små runda bollar och lägg i en smord ugnsform.
3. Grädda i ugnen ca 15 min.
Senaste kommentarerna