Vegetariskt julbord del 3 – kräftströmming!

Här är en av vinnarna på julbordet!

Receptet kanske ser lite knepigt ut men jag lovar, det går snabbt och resultatet är jättehäftigt!

Man kan knappt förstå att det är aubergine man äter istället för strömming 🙂

"Kräftströmming" på aubergine, 12 port

2 små aubergine

Lag:

3 dl vatten

2 msk ättika 12%

1/2 msk sillkryddor (lagerblad, svartpeppar, vitpeppar)

1/2 skivad gul lök

1/2 msk salt + 1/2 msk strösocker

Fyllning:

1 tunnskivad purjolök

2 msk hackad dill

1 tsk stötta dillfrön

1 msk smör

2 krm salt

Tomatsås:

1 msk cilisås

2 msk tomatpuré

1-1 1/2 msk ättikssprit 12%

2 msk vatten

2 tsk stötta dillfrön

1/2 hackad gul lök

1/2 msk salt

2 msk socker

1 krm svartpeppar

1 finkrossat lagerblad

2-3 msk matolja

1 dl hackad dill

1. Ställ ugnen på 225 grader. Skala och skär aubergin på längden i 1/2 cm tunna skivor. Koka upp lagen och koka i 2 min. Låt kallna och rinna av.

2. Smörfräs purjo, dill och dillfrön. Salta.

3. Smörj en form och rulla ihop auberginelängderna med lite fyllning i varje rulle. Lägg rullarna tätt i formen.

4. Rör ihop och smaka av tomatsåsen. Bred över rullarna och grädda ca 15 min.

5. Servera varma, ljumma eller kalla. Kan förberedas flera dagar innan julafton bara de förvaras i kylskåp.

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.